Kordonokkal körülvéve

2018.01.04. 21:18

Dunaújváros segítségét is kérik a Gagarin téri felújításhoz

A napokban több írás is foglalkozott a Gagarin tér 15-17. számú lépcsőházak közötti átjáró helyzetével.

Szabó Szabolcs

Kordonokkal zárták le szerdán az átjárót

Fotó: Ady Géza

Lapunkat csütörtökön megkereste a társasház közös képviselője, Gerő Róbert.

- A lakók december 21-én jelezték, hogy az átjáró műmárvány díszítő elemi leestek a homlokzatról. Ekkor egy figyelmeztető szalaggal és táblával lezártam az érintett részt. Még ezen a napon több kivitelező céget is megkerestem, ám jelezték, hogy csak január második felében tudnak kiszállni a helyszínre. Ezúton is köszönöm a város főépítészének, hogy a napokban kordonokkal is lezárta a helyszínt, hiszen az valóban balesetveszélyes – mondta el lapunknak Gerő Róbert közös képviselő, akit arról is kérdeztünk, mikor kezdődhetnek meg az érdemi munkálatok.

Kordonokkal zárták le szerdán az átjárót
Fotós: Ady Géza

- Az ott élők és a városlakók érdeke, hogy minél előbb megoldást találjunk a problémára. Jövő hétre összehívtam a társasház közgyűlését, amely dönthet arról, hogy mekkora forrást is tudunk biztosítani a szükséges munkálatokra. Itt meg kell említenem, hogy bár van a társasháznak megtakarított pénze, ám több sürgető beruházást is le kell majd bonyolítanunk a közeljövőben: ilyen a tetőszerkezet, valamint a liftek felújítása is. Az átjáró teljes körű felújítása és műemléki értékeinek megőrzésére hatalmas terhet jelentene az érintett tulajdonosoknak, éppen ezért január 2-án levélben fordultam Dunaújváros jegyzőjéhez, kérve az önkormányzat támogatását. A tervezett felújítás pontos összege még nem ismert, az árajánlatok beérkezése után egyeztetni szeretnék az önkormányzat vezetésével és a város főépítészével, hogy mindenki számára megfelelő megoldást találjunk – tette hozzá Gerő Róbert, aki arra is emlékeztetett, hogy a gondok nem most, hanem tíz évvel ezelőtt kezdődtek.

Gerő Róbert közös képviselő
Fotós: Zsedrovits Enikő

- 2008-ban és 2011-ben is történt hasonló eset, akkor a társasház anyagi forrásaihoz alkalmazkodva elkezdtük a felújítást, ám az épület már több mint hatvanéves, így további munkálatokra lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában