díjazott

2017.12.05. 11:00

Büszke nagykarácsonyi

Balogh Tamást, külső munkatársunkat Nagykarácsonyért Díjra érdemesítette a szülőfaluja. Müller Miklós polgármester a következőkkel kezdte a méltatást...

DH

Balogh Tamás mutatja Nagykarácsonyért Díját fotó: BT

Ezt, a mi Balogh Tamásunkat világszerte, már csak „a baloghtomiként” ismerik. A tevékenységét tekintve önmagát jelenleg a szabadúszó újságíró, a fényképkészítő, a TV-riporter, a mindenféle műsorvezető, a színpadi ember, a világutazó, az autodidakta szakács és a tájfutó szerepéből kellene összeállítani.

Müller Miklós polgármester azzal folytatta Balogh Tamás kollégánk méltatását, hogy: egy ennyi idős embernél, már szomorú dolog lenne az egykori iskolákat, mint dicsőséges állomásokat felsorolni. Egy biztos, hogy a kezdet Nagykarácsonyhoz, Marika néni tanodájához köti, és a mai napig hálás a páratlan indításért. Hogy mégis szót ejthessünk a többnyire önként vállalt képzések változatosságáról, annyit azért elárult magáról a díjazott, hogy ez a szériája 28 éves koráig szüntelenül tartott. Ezek hozománya pedig a több mint másfél tucat szakvizsga és jó néhány díszes passzus, amivel mindenféle rangú iskolák igazolják a náluk vett akadályokat.A munkában az egyik régi sikersorozatának helyszínét éppen Nagykarácsony adta. Valamikor, úgy 1977 táján talán, ha két évre is, de az itteni kultúrház lett a leghíresebb és sikeresebb a magyarországiak közül. Ahogy ő mondja, semmi rendkívüli nem történt, csupán az itt élő akkori fiatalokkal (ma már ők is deres hajúak lettek) fölforgatták az addig ott alvó világot, és közös tartalommal töltötték meg az életüket mindenféle, a mai korba illő országos színvonalú kulturális, sportos és könnyűzenei eseménysorozatokkal, fesztiválokkal. Rekorder lett az elszenvedett munkahelyi felfüggesztések és kirúgások tekintetében is.

Balogh Tamás mutatja Nagykarácsonyért Díját fotó: BT

Ott, Nagykarácsonyban. Mivel egy idő után ezt is el lehet unni, végül szedte a sátorfáját és világgá ment. Szó szerint. A mindenféle színpadok a mai napig a varázsuk alatt tartják, de az biztos, hogy sikeres DJ-ként bejárta fél Európát, a rangos hazai klubok nagy részében is sikeresen szórakoztatta az arra vágyókat. A kilencvenes évek elején az ország első és legszínvonalasabb klubhálózatának lett a műsorigazgatója. Fölsorolhatatlan koncerten lépett föl az ország popszakmájának a krémjével. Ebben a korszakában megszámlálhatatlan jótékonysági rendezvényt hozott tető alá és lépett föl rajta.Egy másik, ki nem hagyható állomása a régi kor meghatározó rádióállomásaihoz, az EL-DO és a FÖLDVÁR rádiókhoz kötik. Amit a kereskedelmi rádiókkal sikerre lehetett vinni, azt programigazgatóként és az országos elitbe sorolható stábjával közösen, végbe is vitték. Ez a két médiaműhelye országosan elismertté vált, és fennállása során főiskolás és egyetemista hallgatók sora tanulta és gyakorolta nála a nem könnyű, de varázslatos pályát.Amikor a világ nagyot változott, fölajánlotta a segítségét a szülőfalujának, amit nem kis meglepetésére, pláne az örömére – elfogadtak tőle. Így az elmúlt jó néhány évben egyre több lehetőséget kapott a nagykarácsonyi közösségi rendezvények lebonyolításában. Újságíróként hűséges és segítő krónikása a településnek. Fogadóórája a beavatottak részére 0-tól 24 óráig tart. Szünnap nélkül. Ki nem állja a középszerűséget, az igénytelenséget, a sablonokat és a lustaságot. Elhivatott és büszke nagykarácsonyinak mondja magát, aki minden viharok dacára, makacsul hisz a falujuk sokkal derűsebb jövőjében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában