Orient expressz

2017.12.23. 16:00

Igazi kalandban lehet része a vonaton utazóknak Londontól Velencéig

Agatha Christie bűnügyi regényét, valamint a képrablók és festményhamisítók világát idézi fel a híres luxusvonaton szervezett utazás Londontól Velencéig.

TS

Az utat a luxusvonattal Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című népszerű krimije inspirálta Fotó: Facebook/ Smithsonian Journeys

Rejtélyek a Velence-Simplon Orient Expresszen elnevezéssel indít turistautat egy wa-shingtoni utazásszervező cég. Az 1970-ben alapított, exkluzív utakra szakosodott kalandspecialista által meghirdetett vonatozást a krimikirálynő Gyilkosság az Orient expresszen című, már-már klasszikusnak számító regénye inspirálta, és az a tény, hogy ő is utasa volt egykor az előkelően berendezett expresszvonatnak.

Az utat a luxusvonattal Agatha Christie Gyilkosság az Orient
expresszen című népszerű krimije inspirálta
Fotó: Facebook/ Smithsonian Journeys

A párban utazóknak fejenként 9850 dollárba (cirka 2,5 millió forint), egyéni utasoknak ennél jóval többe, 13 200 dollárba (3,4 millió forint) kerülő élményért előbb Londonban az Agatha Christie-emlékhelyeket keresik fel, majd a British Museum Mezopotámia Galériáját, amely régész férje révén szintén kötődik az írónőhöz. A programból Christie színházi krimije, Az egérfogó sem marad ki, amelyet a leghosszabb ideje játszanak a londoni West Enden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában