gyerekekkel ünnepelve

2017.12.20. 07:00

A Kincskereső óvodában lezárult az adventi sorozat

A szülők lehetőséget kaptak, hogy ovis gyermekükkel együtt zárhassák le az óvodai adventot.

Pekarek János

Játékokat, díszeket készítettek az ovisok Fotó: Zsedrovits Enikő

Rendhagyó adventi búcsúztató műsort tartottak kedden a Dunaújvárosi Óvoda Ady Endre utcai Kincskereső óvodai egységben.

Délután három órára ugyanis lehetőséget adtak az oda járó 71 gyermek szüleinek, hogy maguk is bekapcsolódjanak a csoportokbeli foglalkozásokba. Mégpedig úgy, hogy együtt barkácsoljanak és szereljenek különböző adventi ajándékokat: például a Csiga csoportban betlehemes játékokat készítettek, a Micimackó csoportban három kis fenyőt csináltak, díszekkel, a Katica csoportban pedig a szülők együtt énekelhettek és szavalhattak a gyermekekkel.

Egy kép a Kincskereső oviból: felejthetetlen! Fotó: Zsedrovits Enikő

Ráadásul az erre biztosított egy (feledhetetlen) óra alatt nemcsak a saját gyermekük közösségében tehették próbára képességeiket a szülők, hanem végigjárhatták mindhárom csoportot. Ezt követően meggyújtották az ottani adventi koszorúk utolsó gyertyáját.

Már ez is alighanem pótolhatatlan élmény volt gyereknek, felnőttnek egyaránt – de ráadásul még az adventzáró ünnepen az egész óvoda gyerekestül, szülőstül, pedagógusostul kivonult az udvarra, és ott is gyertyát gyújtottak a közelgő karácsony alkalmából.

Játékokat, díszeket készítettek az ovisok Fotó: Zsedrovits Enikő

Az óvodába egyébként már kedden délelőtt megérkezett a Jézuska az ajándékokkal: persze nem személyre, hanem csoportokra szóló ajándékokkal. S akadt olyan gyerek, aki maga is ajándékozhatott társainak egy kisautót, a gyártó cég jóvoltából, amely a vásárlást megduplázta, hogy az adás öröme is meglegyen!

Tekintsék meg galériánkat is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában