25 éve írtuk

2017.12.19. 13:00

Szeszlopások éveken át Szabadegyházán...

Nem zavartalan az áruellátás karácsony előtt. Az ünnepen is dolgozókat sújtja a buszok teljes leállása.

Pekarek János

Forrás: Shutterstock

Fotó: StockLite

Az év végi ünnepek előtti bevásárlás, a zavartalan áruellátás az üzletek és a szállítók egyik nagy próbatétele, s így idén is egyeztető megbeszélést tartottak a kereskedők és a gyártók – írta huszonöt évvel ezelőtt elődünk, A Hírlap címlapján. – Az üzletekben folyamatosan pótolják a készletekből a fogyó cikkeket, de arra is lehet számítani, hogy szaloncukorból nem érkezik már utánpótlás, hiánycikknek bizonyul majd a zsír, a trappista sajt és kevesebb dobozos tej érkezik Székesfehérvárról. (A dobozos tej ára december 15-től 28.80-ról 35.50 forintra emelkedett, s az áremelés ellenére sem ígértek bőséges ellátást, mert kevés a tehén.)

December 24-e, szenteste napja, bensőséges ünnep, amelyre készül szinte minden család. Akadnak azonban, nem is kevesen, akiket szolgálatuk ilyenkor is a munkahelyükre hív. Őket sújtja az Alba Volán dunaújvárosi üzemigazgatóságának azon döntése, hogy december 24-én 16 órakor az összes helyi buszjárat leáll. Csupán a vasmű legtávolabbi üzemében, a kokszolóban másfél százan dolgoznak délután, és ugyanennyien mennek éjszakai műszakba.

Lezárult a rendőrségi vizsgálat a szabadegyházai szeszlopások ügyében. Korábban már írtunk róla, hogy a jelek szerint évek óta tevékenykedő társaság október 20-án megbukott. Mégpedig azon, hogy a Panalco Kft. palackozó üzemének egyik dolgozója vérszemet kapott, úgy gondolta, hogy ő is hazavisz néhány rekesz italt. A rendészet emberei felfigyeltek a letakart üvegekre. Kiderült: ez a 12 rekesz csekélység ahhoz képest, amit egyesek évek óta kiszállítanak a gyárból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában