tanulmányok vége

2017.11.30. 22:29

Feltűzték a végzősök szalagját a Magyar László Gimnáziumban

A dunaföldvári Magyar László Gimnáziumban harminckét diák kapta meg a múlt pénteken a hagyományos kék szalagot.

L. Mészáros Irma

A 2012-2018-as évszámok jelzik, hogy közeledik gimnáziumi tanulmányaik vége. A végzősöknek szüleik, barátaik és diáktársaik jelenlétében egy hangulatos műsor keretében tűzték fel a szalagot a tizenegyedikesek. A műsorban dalok és versek jelezték, hogy az „idő nagy titkokat érlel”, s hogy az ember sok mindent magával visz, amikor búcsúzni készül.

A tizenkettedik osztály nevében Pataki Enikő szólt diáktársaihoz, felidézve a fékezhetetlen, önérzetes társaság nem szokványos hat évét, az egymással és a tanárokkal való küszködést, a kalandokat. Hol meghitten, hol tréfásan szólt Nagy Ágota és Varró József osztályfőnökökről, valamint a pedagógusokról – egy-egy jellemző mozzanatot kapcsolva hozzájuk. Meghatóan megemlékezett a tavasszal elhunyt igazgatónőről, Balogh Emeséről, aki – mint mondta – remek tanár, remek ember volt.

Köszönetet mondott a szülőknek is, hogy hittek s hisznek bennük, hogy küzdöttek velük vagy ellenük. Megindító pillanatok voltak ezek, azonban a vidámság sem maradt el. Hiszen nagy nevetések közepette vetített képekkel és filmrészlettel is felidézték az elmúlt esztendőket.

Az est fénypontja a tánc, a keringő volt, amelyet már nem diákok, hanem elegáns hölgyek és urak lejtettek. A szép koreográfia Kugler Krisztiánt dicséri. A program után közös ünnepi vacsora várta a végzősöket, majd bulival zárult az idei tanév egyik emlékezetes alkalma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában