SÉTA

2017.11.18. 12:00

Szuper volt a szakmaválasztó nap, hajrá Rudas!

Az őszi időszakban a középiskolákban a tanítás mellett a jövő évi osztályok beiskolázására is figyelnie kell. A hetedikesek, de főleg a nyolcadikosok nyílt napokra és pályaválasztási kiállításokra járnak, hogy eldöntsék, hol folytathatják tanulmányaikat.

fff

A Dunaferr villamos tagozata adott helyet a Dunaújváros Szakképzési Centrum szervezte szakmaválasztó napnak. Természetesen a Rudas iskola is ott volt. A diákok és a tanárok is kitettek magukért, hogy meggyőzzék az érdeklődőket, hogy hozzánk jöjjenek tanulni. Az intézmény egységére, programjaira utaltak a jellegzetes gólyatáboros, Rudas Hangja is és az idei gólyaavatós pólók, pedagógusoknál a rudasos nyakkendő, formaruha elengedhetetlen volt.

Magam is részt vettem a programon az informatikások csapatát erősítve, remélhetőleg sikeresen. A diákok többsége rendkívül ügyesen végigment az „élő robot” pályánkon. A diáknak bekötöttük a szemét, végigvezettük a labirintuson, és tapogatással meg kellett állapítaniuk, hogy milyen alkatrészek voltak az asztalon (például alaplap, merevlemez). Ezenkívül egy keresztrejtvényt lehetett megoldani, amelyben különböző, informatikához kapcsolódó kérdések voltak. A többi ágazat bemutatása is ötletes volt: az ügyviteleseknél irodai eszközöket lehetett kipróbálni, a sport ágazatnál játékos sportfeladványok voltak, valamint egy kis anatómiaóra. A közgázosok és a turisztikások egy szerencsekerékkel választották ki a feladatot a résztvevők számára.

Az ötpróba feladatait javítják a szakképzési napon Fotó: amatőr

Nagy örömmel vettem észre, hogy a diákok sok kérdéssel halmoztak el bennünket. A nyolcadikosokon kívül megemlíteném a lelkes hetedikeseket is, akik nagy valószínűséggel két év múlva színesítik majd a Rudas arculatát, sokan már eleve tudják, hogy hozzánk akarnak jönni.

Köszönöm, hogy részese lehettem ennek a feladatnak és annyit mondhatok: hajrá Rudas!

Badar Lili 11.d

Rudas szakgimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában