mesemondó verseny

2017.11.17. 09:30

Szép meséket mondtak a perkátai alsósok

Az alsó tagozatos diákok számára szerveztek mesemondó versenyt a településen. Az első helyezettek tovább jutottak a körzeti megmérettetésre.

Horváth Dóra

f

Mesemondó versenyt szerveztek a napokban a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában az alsó tagozatos tanulók számára. A versenyt az iskola épületében rendezték meg, ahol a zsűri tagjai Benke Ferencné, Fülöp Irén, Pavlicsek Zsolt, Toldi Hajnal az iskola pedagógusai, Sztanó Anna nyugdíjas tanító, valamint Kárász Ferencné óvodapedagógus voltak, akik kíváncsian várták, hogy milyen mesék hangzanak majd el az izgalmas délután során.

A gyerekek külön csoportokban versenyeztek, elsőtől negyedik osztályig külön értékelték őket. Sok szép, tanulságos és mulatságos mese hangzott el a verseny folyamán, a végeredmény pedig a következőképpen alakult. Az első osztályosok közül az első helyezett Soha Noel, a második Basticz Bianka, a harmadik Fazekas Julianna lett. A második évfolyamból az elsőnek járó díjat Sipos Karina vihette haza, második lett Bognár Emma és harmadik Petrovics Gergő. A harmadikosoknál első helyezést ért el Vigházi Amina, második lett Hidegkuti Máté, a harmadik pedig Áldott Hanna. A negyedik évfolyam versenyzői közül az elsőnek járó jutalmat Badi Alíz érdemelte ki, második helyezést ért el Wéber Viktória és harmadik lett Kusler Nóra.

A mesemondóverseny győztesei. Első sor balról Basticz Bianka, Soha Noel, Fazekas Julianna, második sor balról: Vigházi Amina, Áldott Hanna, Petrovics Gergő, Hidegkuti Máté, Sipos Karina, Bognár Emma, harmadik sor balról: Kusler Nóra, Wéber Viktória és Badi Alíz Fotó: Horváth Dóra

Az eredményhirdetés végén Sztanó Anna könyvjutalmat adott át a legfiatalabb versenyzőnek, aki idén Basticz Bianka volt. Az első helyezettek ezt követően a körzeti mesemondó versenyen fogják képviselni a perkátai általános iskolát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában