Érdemes időben oltatni

2017.11.13. 08:00

Még nincs influenzajárvány, de érdemes felkészülni rá

Bár még, csak kevés influenzaszerű megbetegedésről érkezik jelentés a figyelőszolgálathoz, fontos, hogy az influenza elleni védőoltást mielőbb megkapják az igénylők, hogy az mielőbb védelmet nyújthasson.

DH

Az influenza megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás. Az influenza elleni védőoltást ajánlott minden szezon előtt évente megismételni a vírus rendkívüli változékonysága miatt. A térítésmentes oltóanyagok Fejér megyében már ott vannak a háziorvosi rendelőkben, így az oltóanyag rendelkezésre áll, kérhető a háziorvosoktól.

Az influenza figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. október 30. és november 5. között (a 44. héten) a megye területén 276 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 9,7 százalékkal magasabb, mint az előző heti adat. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megyei megbetegedési arány 66,4 százalék volt, nincs influenza aktivitás.A területi adatok eltérő képet mutatnak. A megbetegedési arány 58,1 százalék a Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály illetékességi területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában