Halloweeni móka

2017.11.01. 19:48

Tic Tac Tök: Tök jó napot tartottak Dunaföldváron

A múlt csütörtökön Tök jó nap! elnevezésű halloween-délutánt tartottak a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskolában. A programokat Bálint Mária, a diákönkormányzatot segítő tanárnő szervezte kollégái támogatásával.

L. Mészáros Irma

d

A napra már előre készültek a felső tagozatosok és szüleik, hiszen a Rémisztő sütik versenyére ijesztő, fantázia-gazdag, de ehető édességek kerültek ki a családi konyhákból. Ötletes jelmezek készítésében és az iskolában a tökfaragásban és díszítésben is segített néhány szülő. Az osztályok csapatai játékos versenyen vehettek részt. A szervező beszámolója szerint nagy sikere volt a Tök bank kirablása című játéknak. A keretmese szerint a bank értékeket rejtő, jól védett ládához egy lézerpályán lehetett eljutni. Úgy kellett a kifeszített kötelek között átbújni, hogy a felerősített csengők ne szólaljanak meg. De természetesen a boszorkány és a szellem sem hiányozhatott ezen a délutánon. A gyerekek élvezték a szellemkastélyt, ahol pingponglabdákkal kellett beletalálni a szellem zsebébe, és a Boszi golfot is, ahol természetesen a golfütőt seprű helyettesítette. Sokan vettek részt a Budili nevű játékban, amelynek célja egy torony ledöntése volt labdákkal. A páros játékok közül a tök puzzle is nagy kihívás volt, hiszen bekötött szemmel a csapattárs irányításával kellett összerakni a darabokra vágott tököt. A szervezők kínáltak még Tic Tac Tök játékot és szippantó ügyességi játékot. Az izgalmas és mulatságos feladatokkal jól szórakoztak a diákok.

Németh Edina tanárnő (középen jelmezben) és diákjai Fotó: amatőr felvétel

Másnap az alsó tagozatosok is megcsodálhatták az elkészült tököket, s ők is szavazhattak, kié lett a legjobb. Mindez még titok, hiszen az eredményről az őszi szünet után értesülnek majd a versenyzők.

Bálint Mária tanárnő, aki első alkalommal szervezett ilyen nagyszabású iskolai programot, elmondta, hogy nagy segítséget kapott a korábbi szervezőtől, Marótiné Szeleczky Máriától és az iskola pedagógusaitól, dolgozóitól is. Hiszen akadtak, akik ötleteikkel, mások az aula díszítésében, berendezésében, avagy a hangosításban segítettek. Mindannyian azon tevékenykedtek, hogy a gyerekek számára az együtt töltött délután vidám és élményekkel teli legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában