Átadták az adományt

2017.11.03. 07:00

Hosszú távra megoldást nyújt az egyesületnek a felajánlás

Ki hinné, hogy már 2016. március 25-től kapható Dunaújváros kenyere, az a burgonyakenyér, aminek minden eladott darabja jótékony célt szolgál.

Balla Tibor

Cserna Gábor polgármester, Farkas Zsolt, az egyesület elnöke és Lissák Kálmán ügyvezető az átadó ünnepségen Fotó: Zsedrovits Enikő

Ugyanis minden eladott, egyedi szalaggal díszített kenyér árából ötven forintot valamely szervezet vagy egyesület kap negyedéves váltásban. Elsőként a Jószolgálati Otthon Közalapítvány részesült a jótékony adományból. Tegnap immár a hatodik alkalommal segítettek vele, került a legjobb helyre.

Az ötlettel annak idején Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezetője kereste meg Cserna Gábor polgármestert, aki azonnal a jótékony kezdeményezés mellé állt. A pékség vezetője vallja, egy ilyen régóta sikeres, és szakmailag is elismert cégnek kötelessége segítenie valamilyen formában a várost.

Cserna Gábor polgármester, Farkas Zsolt, az egyesület elnöke és Lissák Kálmán ügyvezető az átadó ünnepségen
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az immár hatodik negyedévben eladott 10 020 darab kenyér árából 501 000 forint járt volna a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesületének, de több lett.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Cserna Gábor polgármester, Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója, Farkas Zsolt, a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesületének alapító elnöke és Kuruczleki Erzsébet, a Móricz Zsigmond Általános Iskola megbízott igazgatója.Cserna Gábor elmondta, komoly együttműködés van a város és a mozgáskorlátozottak egyesülete között, szakmai kérdésekben is kikérik a véleményüket. Az elmúlt negyedévben (szeptember végéig) 10 020 darab fogyott Dunaújváros kenyeréből, ennek megfelelően a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesületének 501 ezer forint jutott az adományból, ami a nyári forgalom visszaesése miatt valamivel kevesebb, mint a korábbiak voltak. A polgármester kijelentette, az önkormányzat kiegészíti az összeget 600 ezer forintra.

Farkas Zsolt elnök a jelképes adománnyal Fotó: Zsedrovits Enikő

Farkas Zsolt miután köszönetet mondott, hogy ők lehettek a kedvezményezettek, elmondta, hogy kirándulásokra, rendezvényekre szeretnék fordítani az összeget, másrészt pedig a különféle pályázatok önrészét fedeznék belőle és a tárgyi eszközeiket fejlesztenék. Kiemelte, nem egyszerre szeretnék elkölteni, hosszabb távú programot dolgoznak ki, hogy mindenre jusson belőle. Lissák Kálmán fontosnak tartja, hogy minden alkalommal olyan szervezetet vagy egyesületet támogassanak, amely városi szinten elismert és sok érintett életét segíti.A következő etap kedvezményezettje a Móricz Zsigmond Általános Iskola lesz. Kuruczleki Erzsébet elmondta, hogy az összeget az egészséges életmód és a sport jegyében tudnák elkölteni, valamint hogy az éppen most felújított tornaterem elválasztó függönyét szeretnék kicserélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában