312 jelentkező közül

2017.11.22. 11:30

Az Év Települése Díjra érdemesítették Rácalmást

Az Év Települése Díjat vehetett át a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke a Virágos Magyarországért elnevezésű országos lakóhelyszépítő verseny eredményhirdetésén.

Körmendi Erzsébet

vvv

Rácalmás egyike volt annak a négy településnek, amely a közép-magyarországi régióban kiérdemelte a Virágos Magyaoroszágért verseny szigorú zsűrijének az értékítélete alapján kiérdemelte az Év Települése Díjat. Ez azért is nagyon becses elismerés, mert a versenybe jobbára nagyvárosok neveznek, Rácalmás talán a legkisebb az elismerésben részesítettek között. Tovább növeli a díj rangját, hogy népes mezőnyben érdemesítették erre a díjra a kisvárost, ugyanis összesen 312 jelentkező volt az ország különböző pontjáról. Veszprém szintén a legszebbek között volt, ezért ott rendezték az idei díjátadót.

Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke elmondta lapunknak, hogy Veszprém elnyerte a fődíjat, ezért döntöttek úgy a verseny szervezői, hogy idén ott tartják a díjátadó ünnepséget.

A Veszprémben megtartott díjátadó ünnepségen részt vett Bodnár Sándor, a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke is (a sorban jobbról az első)

- Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra az elismerés. Annál is inkább, mert az országos verseny zsűrije nagyon szigorúan és aprólékosan megnézett és értékelt mindent. Idén szempont volt például a zöldterület nagysága; virágosítás terén az egynyári és évelő növények szinkronja; a környezettudatosság szempontjából jó pontnak számított Rácalmás részéről, hogy szigorúan szabályozza a kerti hulladék égetését, az önkormányzat megszervezi a falevelek elszállítását is. De a zsűri nézte azt is, mennyit fejlődött a település infrastruktúrája – hangsúlyozta az elnök. Tőle tudjuk azt is, hogy Rácalmás a korábbi években is indult a Virágos Magyarországért országos versenyben, először oklevéllel, majd több évben is nagyon értékes tárgyjutalommal – például főnyíróval – ismerték el a településszépítést. – A cél természetesen a fődíj elnyerése lesz a következő években, tette hozzá Bodnár Sándor, aki szerint a díjátadáson elismeréssel szóltak arról, hogy Rácalmáson nem főkertész által készített terveket valósít meg például önkormányzati cég, hanem önkéntesek, a városvédők és a hozzájuk csatlakozók, civil szervezeti tagok kétkezi munkájának köszönhetően ápoltak, rendezettek a parkok, a vasútállomás, a közterületek, az örökbefogadott virágágyások, és még sorolhatnánk.

A városvédők és az önkéntesek sokat tesznek lakóhelyük szépítéséért, virágosításáért. Tegnap a vasútállomáson végezték el az őszi munkálatokat Fotó: ZsE

- Rengeteg ember munkáját ismerték el az Év Települése Díjjal. Köszönettel tartozom mindazoknak – beleértve a virágosításban, parkgondozásban közreműködő önkormányzati dolgozóknak is -, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Rácalmás a legszebbek közé tartozzon, kis városként kiérdemelje ezt a rangos elismerést – tette hozzá Schrick István polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában