Bánki

2017.10.12. 07:00

Már kézben vannak az első jogosítványok

Ünnepélyes keretek között, bizonyítványosztással zárult tegnap a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum februárban indított tehergépkocsi-vezető, illetve autóbuszvezető képzése.

Balla Tibor

Új jogsisok Fotó: Zsedrovits Enikõ

Az esztendő elején, februárban beiratkozott diákok iskolarendszerű OKJ-s képzésben, ráadásul ingyenesen juthattak a C vagy a D kategóriás jogosítványhoz, illetve szakképesítéshez.

Az ünnepélyes átadón részt vett Schőn Beatrix, a képzésnek helyt adó Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma igazgatója, Fazekas Attila felnőttképzésért felelős igazgató helyettes, Kobela Roland, a gyakorlati képző szerv vezetője is.

Természetesen jelen volt az ünnepélyes bizonyítványosztáson Kenyeres Ernő és Tomasek József, a vizsgabizottság tagjai és Binder Károly, a grémium elnöke is.

Kanderka Alexandra és Kanderka Hajnalka népdalcsokra adta meg ünnepélyes hangulatot, majd Fazekas Attila felnőttoktatási tagintézményvezető-helyettes szólt az „első fecskékhez”, akik február 6-án elsőként iratkoztak be a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kínálta oktatási lehetőségre, hogy az egyébként több száz ezer forintba kerülő teherautó-sofőr, vagy buszvezető jogosítványt és az iskoalarendszerű képzésben a szakmát megszerezzék.

Székely Zoltán és Sudár Mihály tűzoltók (jobbra) is átvehették bizonyítványaikat tegnap Fotó: Zsedrovits Enikő

Miután a végzett hallgatók átvették a bizonyítványukat, Schőn Beatrix, a Bánki iskola igazgatója tolmácsolta Csapó Gábornak, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójának üzenetét, hogy például a BKK-nál korlátlan számban vesznek fel autóbuszvezetőket, és a friss jogosítványos teherautó-sofőröknek is tudnak elérhetőséget adni, ahol azonnal el tudnak helyezkedni a megszerzett végzettséggel.

Binder Károly, a vizsgabizottság elnöke elmondta, a húsz évvel ezelőtti állapotokhoz képest szép útravalót kaptak ezzel a képzéssel a diákok, akik igazi hiányszakmában szereztek képesítést.

 

Az érdeklődést jól mutatja, hogy a szeptemberben kezdődött képzésre 117-en jelentkeztek teherautós képzésre és 48-an autóbuszra, ráadásul már várólistájuk is van a keresztféléves képzésre, mert az erre az évre érvényes kvótát már elérte a jelentkezők száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában