egészség hete

2017.10.18. 07:00

A diákok uralta konyhában kiváló ételek készültek

A játékos ismeretterjesztés és a szinte észrevétlen meggyőzés iskolapéldáival találkoztunk a Petőfi iskolában

Pekarek János

Fotó : Ady Géza

Folytatódott a Petőfi Sándor Általános Iskola hétfőn kezdődött egészséghete – és elmondhatjuk, hogy a tanulóifjúság részvételi kedve és energiája cseppet sem lankadt! Már kedden reggel megkezdődött az a főzőverseny, amely nem csak nemes versengést jelentett, hanem egyben ismerkedést is az egészséges ételek világával. Ide minden felsős osztály két-két szakácsjelöltet küldött, akik aztán az iskola úgynevezett kiskonyháján maguk készítették (segítséggel) a szerintük legfinomabb és legegészségesebb falatokat. Érdekes módon igazolták azt az információnkat, amit néhány nappal korábban a közétkeztetési szakácsverseny döntőjébe jutott dunaújvárosi szakácsnőktől hallottunk: a gyerekek legszívesebben tésztaféléket esznek! A Petőfi kiskonyhán is zömmel tésztaételek készültek az egészség hetére. De nem maradtak ki a salátafélék sem: az alsósok gyümölcssaláták készítésében versengtek – és zöldség-, illetve gyümölcsszobrok alkotásában jeleskedtek. Sok mesefigura, állatkölyök köszönt vissza a kiállítási asztalokról – almából, dióból, banánból, más gyümölcsökből kifaragva vagy összeállítva.

Gyümölcs- és zöldségszobrokkal is versenyeztek a petőfisek Fotó: Ady Géza

Mindemellett volt még egészségtotó is, komoly kérdésekkel, és folytatódott a nyolcadikosoknak a Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciájának előadása: az egyik ilyenről tegnapi lapunkban számoltunk be, megnyugodva a diákok érettségétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában