2017.10.18. 07:00
A diákok uralta konyhában kiváló ételek készültek
A játékos ismeretterjesztés és a szinte észrevétlen meggyőzés iskolapéldáival találkoztunk a Petőfi iskolában
Fotó : Ady Géza
Folytatódott a Petőfi Sándor Általános Iskola hétfőn kezdődött egészséghete – és elmondhatjuk, hogy a tanulóifjúság részvételi kedve és energiája cseppet sem lankadt! Már kedden reggel megkezdődött az a főzőverseny, amely nem csak nemes versengést jelentett, hanem egyben ismerkedést is az egészséges ételek világával. Ide minden felsős osztály két-két szakácsjelöltet küldött, akik aztán az iskola úgynevezett kiskonyháján maguk készítették (segítséggel) a szerintük legfinomabb és legegészségesebb falatokat. Érdekes módon igazolták azt az információnkat, amit néhány nappal korábban a közétkeztetési szakácsverseny döntőjébe jutott dunaújvárosi szakácsnőktől hallottunk: a gyerekek legszívesebben tésztaféléket esznek! A Petőfi kiskonyhán is zömmel tésztaételek készültek az egészség hetére. De nem maradtak ki a salátafélék sem: az alsósok gyümölcssaláták készítésében versengtek – és zöldség-, illetve gyümölcsszobrok alkotásában jeleskedtek. Sok mesefigura, állatkölyök köszönt vissza a kiállítási asztalokról – almából, dióból, banánból, más gyümölcsökből kifaragva vagy összeállítva.
Mindemellett volt még egészségtotó is, komoly kérdésekkel, és folytatódott a nyolcadikosoknak a Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciájának előadása: az egyik ilyenről tegnapi lapunkban számoltunk be, megnyugodva a diákok érettségétől.
Petőfi iskolahét keddi főzés