Állatok világnapja

2017.10.10. 09:30

Kaméleont és bárányt is simogathattak a perkátai ovisok

Az állatvédelem és szeretet fontosságára hívják fel az ovisok figyelmét Perkátán. Sok állat került bemutatásra, a gyerekek örömmel simogatták őket.

Horváth Dóra

ooo

Október 4-én, az állatok világnapja alkalmából mozgalmas napra ébredtek a perkátai Szivárvány óvoda óvodásai. Az intézményben minden évben megszervezik az állatokkal kapcsolatos projektet, amelynek csúcspontja mindig az állatkiállítás, ahova az óvodások, szüleik segítségével hozhatják el megmutatni, hogy kinek milyen háziállata van otthon. Az idén sem történt ez másképpen, sok kis kedvenc – köztük papagájt, kaméleont, kutyát, bárányt, pónit mutattak be az óvodások társaiknak, akik nagy örömmel simogatták, szeretgették valamennyi kedvencet. A projekt főszervezője Győrikné Kargl Mária intézményvezető-helyettes, aki már évek óta összefogja a programot.

A póniló nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében Fotó: HD

- Nagyon fontos az állatvédelem és az, hogy minél fiatalabb korban megismertessük azt a gyerekekkel. Ilyenkor láthatnak olyan állatokat is, amikkel eddig csak képeskönyvekben, mesekönyvekben találkozhattak, mint például a kaméleon – nyilatkozott Győrikné Kargl Mária. Hozzátette még, hogy már több felkészítő foglalkozás is volt az állatok világnapjához kapcsolódóan: az ovisok kézműveskedhettek, s az alkotásaikból kiállítást is szerveztek az óvodapedagógusok, valamint természetfilmeket is nézhettek.

- A gyerekek várni szokták a programot, és amikor meglátják a bemutatott állatok között a sajátjukat, arra mindig rettentő büszkék – mondta az intézményvezető-helyettes.

A gyerekek nagyon élvezték az állatokkal töltött napot, sok kis kedvenc részesült dédelgetésben, simogatásban általuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában