Városépítő felköszöntése

2017.09.18. 08:30

Kilencven éves lett Terike néni! A városi önkormányzat is felköszöntötte

Hosszú, nehéz élet van mai ünnepeltünk mögött, aki ennek ellenére úgy él ma is, mintha sokkal fiatalabb lenne!

Pekarek János

a

Él két öreg, de (a bajok és betegségek ellenére is!) jókedélyű ember a Liget közben: Krizsány Miklósné és a férje. Azért vettük előre a felsorolásban a feleséget, Terike nénit, az illemszabályokon kívül is, mert ezen a héten ő volt az ünnepelt: rokonok, barátok, ismerősök sorra köszöntötték fel őt kilencvenedik születésnapja alkalmából! Nem maradt ki a sorból a városi önkormányzat sem: Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester pénteken délelőtt adta át a város vezetőinek üdvözletét, ajándékkosarát, valamint Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlő levelét.

Krizsány Miklósné Gombos Istvánnal Fotó: Ady Géza

Terike néni Jánoshalmán született, ott is nevelték fel két testvérével együtt földművelő szülei. 1954-ben érkezett Dunaújvárosba: férje után, aki már 1950-től itt dolgozott. Először a Kossuth utcában éltek, ezután költöztek a város egyik legszebb részére, a Liget közbe. Terike néni a MOL elődjénél, az ÁFOR-nál, majd a 26-os építőknél dolgozott, onnan is ment nyugdíjba. Legkedvesebb időtöltése az olvasás és a rejtvényfejtés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában