riasztás

2020.02.24. 07:00

Széllökésekre kell készülni! – figyelmeztet az OMSZ és a katasztrófavédelem

Mind az Országos Meteorológiai Szolgálat, mind pedig a Katasztrófavédelem riasztást adott ki hétfőre, a megerősödő szél miatt.

duol.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: photoschmidt

Az OMSZ honlapján található tájékoztató szerint a reggeli órákig kialakulhatnak viharos (70-80 km/h) széllökések északnyugati irányból, kezdetben egy-egy helyen, főként az ún. északnyugati szélcsatornában (Dunántúl északkeleti részén, illetve a középső országrész egyes részein) síkvidéken még van esély egy-egy 90 km/h-t meghaladó széllökésre. A délelőtti óráktól egyre inkább 60 km/h alá csökkenek a legerősebb széllökések az országban. Erre figyelmeztet honlapján a Katasztrófavédelem is.

Fotó: OMSZ.hu

Az időjósok szerint a hét első napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. 10 és 15 fok közé melegszik a levegő. Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a melegfront jellegű időjárás miatt, az arra érzékenyeknél a megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. Influenza járvány van hazánkban és az enyhe idő kedvez a vírus terjedésének

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!