Tisztítsuk meg az országot

2020.12.12. 10:00

Megtisztulással kezdik az új évet

Mind a két település indult és sikeresen pályázott a Belügyminisztérium által az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében kiírt, „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű felhíváson.

Török Tímea

Forrás: Shutterstock

Adony Város Önkormányzata majd´ hárommillió forintot, a Kulcs Községi Önkormányzat pedig csaknem négymillió- kétszáznegyvenezer forint forrást nyert el. A támogatás célja az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon, közterületeken fellelhető, engedély nélkül lerakott, elhagyott hulladék összegyűjtése, elszállítása és biztonságos kezelésének ellátása. A pályázat benyújtási határideje 2020. november 5-e volt, a megvalósítás határideje 2021. február 28-a lesz.

Információink szerint a pályázatban pontosan meg kellett jelölni és fényképpel is dokumentálni kellett a településeken fellelhető, jogellenesen elhelyezett hulladékkal terhelt területeket, amelyek önkormányzati tulajdonú vagy közterületek. Február végéig ezeknek a területeknek a hulladékmentesítését kell elvégezni majd. Így mind a két település megtisztulva kezdheti majd az új évet. TT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!