Élmények, finomságok és játékok a lurkóknak

2020.06.08. 10:00

A Segíteni jó Kulcson civil szerveződés karitatív akciója

Az országos Enni adok doboz megmozdulás helyi önkénteseinek kezdeményezésére alakult a Segíteni jó Kulcs csoport. Több segítő akciójukról is beszámoltunk már.

Török Tímea

Az empatikus falubeliek legfőbb szószólója Márkovicsné Gizus posztolt újabb jótevő szándékukról a közösségi médiában. Anyák napi karitatív akciójuk után most gyereknapi gyűjtést szerveztek, amelyhez minden jószándékú támogatást szívesen fogadnak.

Akciójuk ezúttal a nehezebben élő kulcsi családok gyerekeit célozta, és a közeli gyermeknap szolgáltatta az apropót.

A segítő akció híre nagyon gyorsan túlnőtt a kis település határain

A jeles nap alkalmából szeretnék megvendégelni finomságokkal a lurkókat. De a pizza, fagyi, üdítő és sütemények mellett az adományozók jóvoltából ajándékokkal is meglepik majd a családsegítő ajánlásával meghívott gyerekeket. A helyszínnek az új játszóteret választották, mert a szervezők elgondolása szerint a teli pocak és vágyott játékok mellett a közös élmény emléke a legszebb ajándék minden gyermek számára. Ezért csúszik kicsit a rendezvény lebonyolítása, hiszen a játszótéren még a napokban is közösségi összefogással végzik az utolsó simításokat az átadási ünnepség előtt a kulcsiak – mondta el a civil szerveződés tagjai közül Nagy Anita önkormányzati képviselő, aki szintén tevékeny részese a közösségnek. A pénzbeli adományok mellett érkezett rengeteg játék, köztük virtuális is, tricikli, arcfestés a rendezvényre, tejtermékek és befőttek a helyi őstermelő vállalkozótól.

– Gyereknapi gyűjtésünkkel kapcsolatban azt tapasztaltuk, hogy nagyon gyorsan túlnőtt Kulcs település határain. A gyerekeknek szánt akciónk felhívásához is kaptunk a környező településekről felajánlást, még Dunaújvárosból is. Mi minden kicsinek örülünk, amit mindig hangsúlyozunk is – mondta el Márkovicsné Gizus szervező.

A kulcsi rászoruló, nehéz helyzetben lévő családban élő gyerekeknek készült meglepetésekhez még nem késő csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!