Sűrűsödnek a gondok

2021.06.17. 12:00

A titokzatos „A” újra megjelenik és üzen

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Takács Eszter ajánlja Sara Shepard: Pretty Little Liars – Hazug csajok társasága 2. – Hibátlanok című könyvét.

Bajusz György

Az Izlandról visszatért művészlelkű Aria viharos kapcsolatba bonyolódik az angoltanárával. Spencer, a szuperstréber, lenyúlja a nővére barátját. Emily, a félszeg, mindig jó kislány, gyengéd érzelmeket táplál új barátnője iránt. A divat­ikon Hanna pedig továbbra is próbál az iskola dívája maradni. Ebbe az idillinek mondható közegbe érkezik meg „A” első üzenete, majd a többi is, és a tökéletes lányok tökéletes élete fenekestül felfordul. Ráadásul a három évvel ezelőtt titokzatos módon eltűnt Alison DiLaurentis ügyében is fordulat történik… Ez történt a sorozat első részében.

A sztori folyamatosan pörög, szinte lehetetlen letenni

És most itt a második rész... Amelyben a tökéletes emberek lakta pennsylvaniai kisvárosban, Rosewoodban a történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Ali búcsúztatóján a lányok kezdenek megnyugodni, hiszen azt gondolták, „A” nem más, mint maga Ali. Ugyan ki más lenne, aki a legféltettebb titkaikat tudná?! Ám a rémisztő üzenetek ezután is tovább folytatódnak. „A” olyan, mintha minden lépésüket figyelné, és persze ennek hangot is ad fenyegető üzeneteiben. Szépen lassan rá kell jönniük, hogy egyre nagyobb azoknak a száma, akik ártani akarhatnak nekik. Vajon ki lehet a titokzatos „A”? És ki ölte meg Alisont?

Talán Toby Cavanaugh? Aki nemrég tért vissza a városba, és akinek elég sok és nyomós indoka lenne őket bántani? Talán Maya St. Germain? Aki szeretné magáénak tudni Emily-t? Talán a stréber Andrew Campbell? Vagy talán Melissa Hastings, Spencer folyton versengő nővére? De mi van, ha Hanna, Spencer, Emily vagy Aria az?

A sorozat egyszerre sorolható tini és thriller kategóriába Fotó: Bajusz György/Dunaújvárosi Hírlap

Sara Shepard regénysorozata egyszerre sorolható a tini kategóriába és a thriller műfajba. A sztori folyamatosan pörög és a könyvek szinte olvastatják magukat, az egyes fejezetcímek „A” stílusában íródott csipkelődő üzeneteknek is olvashatók. A négy barátnő mindennapjain túl sok fiatalkori probléma is előkerül, a thriller vonal pedig túlmutat a szirupos tiniregényeken. Ebben a részben tovább sűrűsödnek a lányok gondjai, és miközben saját kis féltett titkaik egyre közelebb kerülnek a felszínhez, nagyobb hangsúlyt kap a titokzatos Jenna-ügy is. Tovább bonyolítja a helyzetet „A”, aki már nemcsak célozgató üzeneteket küld, hanem utasításokat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!