A gyógyfürdő is vár

2021.06.16. 14:00

A strand megnyitott, a nyári időt megrendelték!

Az elmúlt hétvégétől a Dunaföldvári Strand- és Gyógyfürdő valamennyi szolgáltatását igénybe vehetik az odalátogatók. A részletekről Viczai János, a létesítmény ügyvezetője tájékoztatott bennünket.

Balogh Tamás

– A nyári hónapokban a szabadtéren is várjuk vendégeinket. Sajnos mi csak a nyitvatartást tudjuk garantálni, a kánikulát nem… Viszont, ha az „idős hölgyek nyara” kitesz magáért, akár szeptemberben is nyitva tartunk.

A gyógyfürdő is várja a vendégeit, ebben az egységünkben híresen jó hatású gyógyvízben kúrálhatják magukat a fürdőzők. 2003-ban minősítették azzá, ezért a gyógykezelésre és a pihenése vágyókat is fogadhatjuk benne. A víz összetétele hasonló a bükfürdőiéhez. Az övékének magasabb a sótartalma.

Amiben ezzel a vízzel segíteni tudunk: az az idegi fáradtság, a baleseti sérülések, reumás problémák, enyhébb nőgyógyászati panaszok enyhítése és gyógyítása.

Viczai János ügyvezető tájékoztatott bennünket Fotó: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

Aki szaunázni vágyik, azt egy infrakabin és egy hagyományos finn berendezés várja. Az előbbi használata gond nélkül megoldható, hiszen nem kell hosszú időt várni a felfűtésére. Mostantól viszont fokozottabb figyelmet fordítunk az utóbbira, mivel főleg a fiatalabb korosztályhoz tartozók részéről megnőtt az érdeklődés e szolgáltatás irányába. Az is igaz, hogy gazdasági okok miatt nem tartjuk egész nap felfűtve a berendezést (ugyanis a fürdőnket csak a városunk jelentős támogatásával tudjuk fenntartani), de előzetes bejelentkezés után a kért időpontra üzemkészen várja a vendégeinket. Így várhatóan mindkét fél számára kedvezően alakulnak a dolgok.

Mint más hasonló intézményeknek, nekünk is el kell kérnünk a belépőktől a személyazonosító és a védettségi igazolványukat is.

Bízunk benne, hogy a fürdőnk szabadtéri helyszíneire hamarosan enyhülni fog ez a korlátozás. Itt ugyanis jelenleg a családokat kivéve, minden fürdővendégnek tizenhat négyzetméternyi területet kell biztosítsunk. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a vendégeink szabálykövetően töltik nálunk az idejüket. A külső medencékben összesen százhárman tartózkodhatnak egy időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!