A Lorántffy lett a legjobb

2021.01.25. 09:00

Ökoleszek a digitális térben

A Rudas Közgazdasági Technikum arról számolt be, hogy Haász Marianna kollégiumi nevelőtanár kezdeményezésére környezetvédelmi versenyt szerveztek.

Molnár Emese

A Rudas az előző tanévben elnyerte az Ökoiskola címet, és ennek kapcsán döntött úgy a kollégiumi kollektíva, hogy meghirdeti az Ökoleszek elnevezésű versenyt. Már tavaly márciusban szerették volna megrendezni a vetélkedőt, azonban a járványügyi helyzet miatt őszre halasztották. Sajnos a pandémia ekkor sem tette lehetővé a rendezvényt, így az online térben bonyolították le a megmérettetést. Mint azt a Rudas beszámolójában részletezte, a megye kollégiumaiból hét csapat nevezett, köztük a házigazda intézmény két együttese. Az ötfordulós verseny anyagát két hete kapták meg a fiatalok. A feladatok között szerepelt a többi között prezentáció elkészítése, totó, szövegértési feladat, filmrészletek alapján környezeti katasztrófák felismerése, plakátkészítés. Ki kellett fejteniük azt is a diákoknak, hogy a kollégisták mit tudnak tenni a környezet megóvásáért a maguk eszközeivel. Három hónapon keresztül tartott a versengés (október, november december), az értékelés és az eredményhirdetés pedig most a hónap elején volt. A zsűri elnöke Petrovickijné dr. Angerer Ildikó, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi főtanácsosa volt, mellette dr. Nyerkiné Alabert Zsuzsanna, Ericsson-díjas kémia-fizika szakos középiskolai tanár és Csapó Mária, a Rudas kollégiumi nevelője értékelte a feladatokat.

A szervezők hagyománnyá tennék ezt a versenyt Fotó: amatőr

Az első helyen a Lorántffy Kollégium 1-es csapata végzett. A második helyezett a székesfehérvári Árpád Kollégium Ökosisters nevű csapata lett, a harmadik helyen a Rudas kollégium kézilabdásaiból alakult csapat és a Lorántffy kollégium 2-es számú csapata osztozott. A Rudas iskola kiemelte, hogy a verseny megvalósítását anyagi és tárgyi hozzájárulásával intézményükön kívül a Hamburger Hungária Kft. és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is támogatta. A nyertes kollégiumi csapat tagja volt Szanyi Zsófia, Urbán Ágnes, akik a Lóri diákjai, valamint a Széchenyi gimi tanulója, Bor Vanessza. A Lorántffy csapatai, akiket Kastaly Éva és Megyeri László készített fel a versenyre, összességében elnyerték a legeredményesebb kollégiumi címet is, ezzel pedig azt a csodás madáretetőt, amelyet a Hild technikum diákjai készítettek el. A szervezők mindenképpen hagyományt szeretnének teremteni ezzel a környezetvédelmi vetélkedővel, de bíznak abban, hogy legközelebb már személyes találkozó során versenyezhetnek a csapatok egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!