nyugdíjba vonul

2019.03.05. 09:00

Osztályvezető főnővér váltás a pszichiátriai osztályon

Nyugdíjba vonul a Pszichiátriai Osztály osztályvezető főnővére, Fazekas Sándorné, aki 1994 óta látta el a Pszichiátriai Osztály főnővéri feladatait. 

duol.hu

A kolléganő 1976-ban ideg-elme szakápolói, majd 1979-ben felnőtt szakápolói vizsgát tett. 2001. március 1-jén „E” kategóriás szakápolói vizsgát tett. 1977. december 1-jén helyezkedett el kórházunkban, mint ápolónő. 1985-ig a Neurológiai Osztályon dolgozott, majd az 1985. december 1-jén újonnan megnyílt Pszichiátriai Osztály főnővér-helyettesének nevezték ki. Az osztályvezető főnővéri kinevezését 1994. május 1-jén kapta meg. 35 év munkaviszony után 2012. december 30-ával nyugállományba vonult, de 2013. január 2-án 6 órás munkaviszonnyal főnővéri teendőit tovább folytatta. Intézményünk és a megye által szervezett ápolásszakmai konferenciák szervezésében, és mint előadó is rendszeresen részt vett.

Jószívű, humánus beállítottságú vezető volt. Közvetlen felettese szerint: „betegcentrikus, jó munkakapcsolatot igyekezett kialakítani orvoskollégáival, de igazságosan és harciasan védte a beosztott nővérek érdekeit is.” A rábízott feladatokat mind a betegek, mind az ápolók, orvosok felé igyekezett maradéktalanul teljesíteni. Az ápolói munkát magas szinten megkövetelte, és következetesen ellenőrizte. Intézményünk iránti elkötelezett munkáját 2009-ben Szent Pantaleon Emlékéremmel ismertük el.

A kolléganőnek, aki aktív nyugdíjba vonulás előtti mentesítési idejét tölti, köszönjük a betegellátásban végzett munkáját és egészségben eltöltött hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívánunk!

A Pszichiátriai Osztály főnővéri feladatainak ellátásával újonnan megbízott Árvainé Pálinkás Judit is tagja már 1996 óta e kitüntetett kollektívának. A kolléganő 1996. június 18-án a Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában általános ápoló és általános asszisztens végzettséget szerzett. 2001. februárjában a Szentágothai János Egészségügyi Szakképző Iskolájában klinikai elektrofiziológiai asszisztensi képesítést szerzett. 2012. októberében a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán diplomás ápoló végzettséget szerzett.

1996. október 21-étől intézményünk Pszichiátriai Osztályán helyezkedett el ápolóként. 2015. július 16-án osztályvezető főnővér-helyettesi kinevezést kapott. A tanulmányai során szerzett tapasztalatait jól kamatoztatja az osztályos életben. A pszichiátriai betegekkel szembeni pozitív szemléletet küldetésének tartja.

Judit a jó kommunikáció készségének köszönhetően könnyen megtalálja a közös hangot mind a betegekkel, mind a kollégáival. Pörgős habitussal rendelkezik, munkájában precíz, magas stressz tűrő képességgel bír. A vezetői tapasztalata, az eddig is bizonyított rátermettsége, megbízhatósága alapján kapta kinevezését az osztályvezető főnővéri teendők végzésére.

Osztályvezető főnővér-helyettes Bájicsné Adamasky Szilvia lett, aki 1999-től dolgozik a pszichiátriai osztályon. 1999-ben E kategóriás ápolóként végzett, majd 2004-ben a tanárképző főiskolán szociálpedagógusként, majd 2016-ban mentálhigiénés szakon szerzett diplomát. Jelenleg mentálhigiénés segítői munkakörben dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!