Rendőrség

2024.05.22. 08:00

35 millió forint kárt okoztak a dunaújvárosi csalók

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai Dunaújvárosban fogták el a 35 éves elkövetőt és 47 éves társát - adta hírül a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Egy pétfürdői nő tett bejelentést a rendőrségre 2024. május 8-án, hogy csalás áldozata lett. Az interneten keresztül megismerkedett egy férfival idén februárban, aki szerelmet és közös jövőt színlelve kihasználta jóhiszeműségét. Rávette arra, hogy hiteleket vegyen fel és a pénzt odaadja neki. 

Az elkövető első ízben lakásfelújítás ürügyén vetetett fel a hölggyel 4 millió forintot, és 47 éves társával együtt el is kísérték a bankba. Ezután elhitették vele, hogy a férfi börtönbe került, és az ügyvédi költségekre további pénzre van szükségük. A sértett ismét hitelt igényelt egy másik pénzintézetnél. Végül meggyőzték, hogy hitelei finanszírozása érdekében pétfürdői ingatlanját adja el áron alul, majd a ház árát különböző ürügyekkel kicsalták tőle. A sértettnek közel 35 millió forint kárt okoztak.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a várpalotai nyomozók azonosították az elkövetőket, és 2024. május 16-án délelőtt dunaújvárosi otthonukban elfogták mindkét tettest. Ezután előállították, és őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozó hatóság kezdeményezte letartóztatásukat az ügyészségen.

Jelentős kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellenük.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában