Ügyészség

2024.03.10. 11:00

Hamis okmánnyal igazolta magát egy embercsempész

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy pakisztáni férfival szemben. Az embercsempész hamis okmányokkal igazolta magát - tájékoztatta szerkesztőségünket a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

Duol.hu

A férfi 2023. november 9-én az államhatár átlépéséhez szükséges vízummal, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező két pakisztáni állampolgárnak segítséget nyújtott az államhatár jogellenes átlépéséhez 300 euró anyagi ellenszolgáltatás fejében. Budapesten felvette őket egy autóba és elindult velük Ausztria felé. A vádlottat Kápolnásnyék-Pettend belterületén a rendőrök ellenőrizték és a cselekményét leleplezték. A férfi az ellenőrzés során magát egy más személy nevére kiállított, hamis, görög vezetői engedéllyel, valamint tartózkodási engedéllyel igazolta, továbbá a vele szemben folytatott büntetőeljárásban egy nem létező személy nevét és adatait adta meg, amely alapján valótlan adatok kerültek a büntetőeljárás során közokiratba foglalásra.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, Magyarország területéről való kiutasítását, továbbá a letartóztatása fenntartását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában