Letartóztatás

2024.02.24. 19:00

Tíz sértettől lopott egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki tíz sértettől tulajdonított el különböző dolgokat - tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra főügyészségi ügyész.

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Nagy Norbert

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított  2023. március 22-e és 2024. február 15-e között  vagyon elleni bűncselekményeket követett el rendszeres haszonszerzés érdekében. 

A gyanúsított egy székesfehérvári építési területről egy cég tulajdonát képező gépkocsit a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül az utastérben hagyott indítókulcsával eltulajdonította, azzal Budapestre közlekedett, majd miután a gépjárművel az árokba hajtott, azt hátra hagyta.

A férfi ablakbetöréssel, illetve rácsbefeszítéssel hat székesfehérvári üzletbe, illetve irodaépületbe hatolt be és az irodaépületekből készpénzt, az üzletekből pedig különböző termékeket tulajdonított el, az egyes sértettek sérelmére 20.000,- és 650.000,- Ft érték közötti lopási kárt okozva. 

A gyanúsított büntetett előéletű, őt a bíróság már hasonló bűncselekmény miatt is elítélte. A terheltet a korábbi elítélései, az újabb büntetőeljárások megindulása sem tartotta vissza attól, hogy szabadságvesztéssel büntetendő vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el, amelyre figyelemmel alaposan feltehető, hogy szabadon bocsátása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában