BikeSafe

2023.09.16. 09:00

Regisztrálj, hogy biztonságban tudhasd kerékpárodat!

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portálja a facebookon egy posztban ír a részletekről:

Duol.hu

Hazánkban évente több mint 10 ezer kerékpár tűnik el. Általánosságban elmondható azonban, hogy a meglovasított drótszamarakat sokszor egyszerűbb megtalálni, mint jogos tulajdonosaikat.

Erre a helyzetre kínál megoldást a BikeSafe program, amely a kerékpárlopások megelőzését és a lopások hatékonyabb felderítését szolgálja.

És hogy miért hasznos

  •  Egyszerű az adatbázisba történő regisztráció menete
  •  Amennyiben ellopják előzetesen regisztrált kerékpárodat, minden szükséges adat egy adatbázison belül elérhető a sikeres felderítéshez, hogy visszakaphasd kétkerekűdet
  •  A nyomozást segítő fényképek és a bringád adatai is rendelkezésre állnak már a rendszerben, így ha a kerékpár megkerül, a regisztrált adatok alapján könnyen azonosítható
  •  A programban regisztrált biciklik eltűnése esetén a feljelentést megteheted online, amely csak néhány kattintás
  •  Az ellopott kerékpárokon gyakran az interneten próbálnak túladni. Ha regisztrált kerékpárodat ellopják, és feljelentést tettél, az adatbázist működtető alapítvány folyamatos internetes figyelőszolgálata révén, a rendőrség értesül róla, ha a biciklid felbukkan egy hirdetésben
  •  Törzskönyvvel igazolhatod, hogy a kerékpár a tiéd
  •  Ha úgy döntesz, hogy eladod a bringád, add hozzá a törzskönyvet, a regisztrációt pedig online átruházhatod a vevőnek

A kerékpár tulajdonosoknak legközelebb szeptember 14-én 10 órától 12 óra 30 percig Bicskén, az alsó vasúti megállóhely területén nyílik lehetőségük arra, hogy a rendőrség munkatársainak segítő közreműködésével, ingyenesen vetessék nyilvántartásba vasparipáikat. 

Ne feledd

Csak abban az esetben járhatsz rosszabbul annál, ha ellopták a kerékpárodat, ha esélyt sem adsz magadnak arra, hogy visszakaphasd!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában