Ügyészi infó

2023.09.05. 11:30

Vérében amfetaminnal száguldott a dunaújvárosi utcán - két ember halt meg miatta

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, akinek a gyorshajtása két személy halálát okozta tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvívő, ügyésze.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A vádirati tényállás szerint a dunaföldvári férfi 2021. szeptember 19-én este családtagjainál tartózkodott. A férfi egyik hozzátartozója rosszul lett, ezért hozzá mentőt hívtak. A mentők a későbbi sértettet további vizsgálatok miatt kórházba akarták vinni, azonban ezt a hozzátartozók megakadályozták azzal, hogy majd ők gépkocsival elviszik a sértettet a kórházba.

Ezt követően a családtagok a férfit beültették a vádlott gépkocsijába, melyben a vádlotton kívül összesen 4 utas tartózkodott, a biztonsági övet azonban egyikük sem használta.

A vádlott a gépkocsijával 22.33 órakor Dunaújváros lakott területén a megengedett 50 km/h sebesség helyett mintegy 120-133 km/h sebességgel haladt és sebességét az egyik kanyar előtt sem csökkentette. A vádlott az eltúlzott sebesség miatt elveszítette a kanyarban az uralmát a gépjármű felett, lesodródott az úttestről és a gépkocsival egy lámpaoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében a gépkocsi kettészakadt, a jármű két utasa pedig az autóból kizuhant és mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gépkocsi további utasai 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy amennyiben a vádlott a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy a baleset nem következik be.

A vádlott vérében a balesetet követően amfetamint mutattak ki, ami azt jelenti, hogy a vezetés megkezdése előtt a férfi kábítószert fogyasztott, azt azonban igazolni nem lehetett, hogy a baleset időpontjában kábítószer befolyása alatt állt volna.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában