Helyi kék hírek

2023.06.22. 11:30

Tüzet kértek tőle, majd megverték és kirabolták a dunaújvárosi fiatalt

A dunaújvárosi rendőrök néhány óra leforgása alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették a három támadót.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A rendőrség tevékenység-irányítási központjába 2023. június 20-ról 21-re virradó éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy  Dunaújvárosban, a Weiner Tibor körúton egy 19 éves helyi illetőségű férfit három ismeretlen személy megtámadott, majd elvették tőle mobiltelefon-készülékét – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

A helyszínre érkező rendőrök a sértett beszámolójából megtudták, hogy késő este éppen barátnőjével tartott gyalogosan hazafelé, amikor a Bercsényi utcában két ismeretlen férfi és női társuk odalépett hozzájuk azzal az indokkal, hogy tüzet kérjenek tőle. Miután a sértett elutasító válasza nem nyerte el a háromfős társaság két férfi tagjának tetszését, követni kezdték áldozatukat és annak barátnőjét, miközben visszatérően sértegették és fenyegették őket. A folyamatos verbális inzultálást csakhamar tettlegesség követte, ugyanis a Weiner Tibor körúthoz érve a két férfi először ököllel megütötte, majd több alkalommal megrúgta az addigra már földön fekvő fiatal sértettet és kezéből kicsavarva elvették tőle mobiltelenfonját, valamint a nála lévő készpénzt. A támadást követően a 19 éves fiatalembernek és barátnőjének sikerült egy közeli társasház lépcsőházába menekülni a további bántalmazások elől, ahonnan azonnal értesítették a rendőrséget.

Forrás: police.hu

Az egyenruhások forrónyomon indultak, és az elkövetők személyleírásához néhány percen belül már neveket is társítottak. A 28 éves G. Zsoltot, és az ugyancsak 28 esztendős J. Alexandrát mindössze negyed óra leforgása alatt a helyszín közelében, míg a 40 éves M. Istvánt június 21-én kora délután, a Latinovits Zoltán utca egyik társasházában fogták el a rendőrök, amint éppen a lépcsőházban bujkált az egyenruhások elől.  

A dunaújvárosi nyomozók az elkövetők két férfitagjával szemben – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet, továbbá garázdaság bűntett elkövetése miatt, míg női társuk ellen garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást és hallgatták ki őket gyanúsítottként, egyúttal G. Zsolt és M. István esetében előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában