Visszaeső

2023.05.23. 15:00

Se jogosítvány, se rendszám a kocsiján, részeg is volt, balesetezett

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2023. február 17-én ittasan, vezetői engedély nélkül, hamis rendszámmal vezette gépjárművét, amellyel balesetet szenvedett – közölte szerkesztőségünkkel a vármegyei főügyészség sajtószóvivője.

duol.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi vezetői engedélyét a hatóság 2016-ban leselejtezte, amelyet követően magyar vezetői engedélyt nem szerzett. A vádlott külföldről hazatérve szeszesitalt fogyasztott, majd elhatározta, hogy autóval egy másik községben lévő vendéglátóipari helyre megy. A férfi rendelkezett egy külföldi honosságú személygépkocsival, amelyen azonban nem volt hatósági jelzés, ezért az ingatlanán felkutatott egy másik személygépkocsira kiadott rendszámtáblát és azt rátette az autóra. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi a hamis hatósági jelzéssel ellátott gépjárművel, ittasan indult el. Részben ittas állapota, részben egy hirtelen fékezés következtében egy település belterületén lévő kereszteződésben elveszítette uralmát a járműve felett, megpördült, majd a vízelvezető árokba csapódott és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével, pénzbüntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában