Tudomásul vette

2023.03.16. 17:00

Bűnügyi felügyeletbe került a gyújtogató

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a bicskei férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki február közepén és március elején kiszáradt, lehullott faleveleket, faágakat, tujákat gyújtott meg Bicskén, és egy gépkocsit is megrongált.

duol.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi február középén az 1-es főút melletti fás-bokros területen lehullott faleveleket, kiszáradt faágakat gyújtott meg, a tüzet pedig addig táplálta, míg úgy ítélte meg, hogy az már magától nem alszik el. Ezt követően a helyszínről távozott. 

A férfi cselekménye alkalmas volt közveszély előidézésére, mivel a tűz közel volt a főúthoz, így az továbbterjedve veszélyeztette volna a főúton közlekedő személyeket, a gépjárművekben illetve a közeli épületekben kárt okozott volna. 

A férfi március elején ittas állapotban újra tüzet okozott, ezúttal tujákat gyújtott fel, a tűz azonban átterjedt egy közelben parkoló személyautóra is, aminek több alkatrésze megsérült. Az okozott kár több, mint félmillió forint. 

A gyújtogatót a bicskei rendőrök ezután vették őrizetbe. 

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennállt a bűnismétlés veszélye, ezért az ügyészség szükségesnek látta kényszerintézkedésként bűnügyi felügyelet elrendelését. 

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyet értett, és bűnügyi felügyelet alá helyezte a gyanúsítottat, aki a bíróság döntését tudomásul vette.

Rendőrségi hír

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában