Megtalálták a főváros IX. kerületéből eltűnt 32 éves férfit

2022.11.04. 13:48

Azonosították a Dunában talált holttestet

Újabb részletek derültek ki a test megtalálásával és a szakértői vizsgálattal kapcsolatban

Török Tímea

Illusztráció

Fotó: mw

Mint ahogy már beszámoltunk róla, egy férfi holttestét emelték ki a vízirendőrök a Duna adonyi szakaszán. 

Már akkor felmerült annak a lehetősége, hogy a vízben talált férfi a korábban Budapestről eltűnt Sz. Tamás. A rendőrség szerint azonban teljes bizonyosságot csak a DNS-vizsgálat eredménye hozhat. 

Lapunk munkatársa beszélt azzal a halőrrel, aki a holttestet felfedező horgász jelzésére értesítette a hatóságokat. Fekete Zsolt október 30-án a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége halőreként szolgálatot teljesített a közép-dunai szakaszon. 14 óra 30 perc körül terepjáróval ellenőrzést végzett a parton horgászók körében, amikor az egyik pecás jelezte, hogy mintha egy holttestet látott volna a közelben. Fekete Zsolt több évtizedes rendőrtiszti tapasztalattal a háta mögött azonnal tudta, hogy helyes a feltételezés, és valóban egy test lebeg a vízen. Elsőként a horgász próbálta a hatóságokat értesíteni, de a külföldi száma miatt a hívás nehézségekbe ütközött. Ezért a halőr vette át az irányítást, aki közvetlenül Varsányi Gyula rendőr alezredest, a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rend­őrőrs őrsparancsnokát hívta. Az értesítés után rövidesen egy rendőrjárőr a helyszínre érkezett. Majd a szárazföldön végezte el a szemlebizottság és a Győrből érkező rendőrségi orvosszakértő a helyszíni vizsgálatokat. 

Csütörtök délután érkezett a hír a rendőrségtől: az eset kapcsán a városi rendőrkapitányságon indított és jelenleg is folyamatban levő közigazgatási hatósági eljárás során beszerzett adatok, valamint az igazságügyi szakértői vizsgálat eredménye alapján a holttest azonos azzal a 32 éves férfival, aki 2022. szeptember 28-án tűnt el a főváros IX. kerületéből. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában