Ügyészi indítvány

2022.07.27. 17:00

Késsel raboltak, letartóztatásba kerültek

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt tett indítványt annak a két férfinak a letartóztatására, akik a székesfehérvári vasútállomás közelében az éjszakai órákban raboltak ki egy járókelőt.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a 33 és 45 éves férfiak 2022. július 21-én éjfél körül a vasútállomás környékén – miközben az idősebb elkövető egy 10 centiméter pengehosszúságú kést tartott a kezében - leszólítottak egy férfit azzal, hogy adja át értékeit.

A sértett a fenyegetés hatására odaadta nekik hátizsákját, melyben mintegy 5000,-Ft készpénz és néhány üveg szeszes ital volt.

A kirabolt férfi a fiatalabb elkövetőt ököllel arcon ütötte, majd a táskával menekülő társa után eredt, akit kigáncsolt.  A férfi az esést követően a megszerzett értékeket hátrahagyva elmenekült.

A fiatalabb elkövetőt a sértett a helyszínen feltartóztatta a rendőrök kiérkezéséig, míg társát néhány nap elteltével fogták el az egyenruhások.

Az ügyészség mindkét őrizetbe került férfi esetében a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozással indítványozta letartóztatásuk elrendelését.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint az elkövetők letartóztatását egy hónapra elrendelte. A bíróság döntése ellen mindkét férfi és védőik fellebbezést jelentettek be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában