Ámokfutó

2022.01.14. 10:00

Le akarta szorítani az üldöző rendőröket

Tegnap délelőtt kaptuk a hírt Sebestyén Mária rendőr őrnagytól a Fe­jér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől egy agresszív sofőrről, aki a rend­őrökkel autós üldözésbe bonyolódott.

Török Tímea

Mint kiderült, alapos oka volt arra, hogy ne álljon meg a rendőri ellenőrzésnek. De az egyenruhásokra támadó sofőr csuklóján hamarosan kattant a bilincs, és végül nagyon súlyos vádakkal vették őrizetbe a középkorú férfit. 

A Gárdonyi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka polgárőrrel közös feladatellátása során egy Gárdony irányából Székesfehérvár felé közlekedő, német hatósági jelzésű autót akart ellenőrzés alá vonni 2022. január 12-én 21 óra 30 perckor Agárdon, a Balatoni úton. 

A jármű sofőrje a rendőri jelzésnek nem tett eleget, és nagy sebességgel továbbhaladt. Az egyenruhások utána hajtottak, majd miközben próbálták megállítani, a sofőr járművével szándékosan több alkalommal a rendőrautónak ütközött, és azt próbálta az útról leszorítani. 

Az agresszív sofőrt Kisfalud belterületén sikerült megállítani. A 45 éves gárdonyi lakost a rendőrök elfogták és előállították. A manőver következtében a járművek megsérültek, személyi sérülés nem történt. 

A rendőrségi eljárás során kiderült, hogy az ellenőrizni kívánt autó körözés alatt áll, és annak hatósági jelzését egy másik járműre állították ki. 

Az elkövetőt a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, közúti veszélyeztetés bűntett és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. 

A kihallgatás után előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, továbbá feljelentést tesznek hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt – adta hírül a nyilvánosságnak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. 

Ezek is érdekelhetik