jogerős

2021.10.04. 18:00

Gyorsított eljárás keretében vonták felelősségre a magyar embercsempészt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a 24 éves magyar embercsempészt, aki illegális bevándorlóknak nyújtott segítséget nyugat-európai úticéljuk eléréséhez – tájékoztatta szerkesztőségünket Palkovitsné dr. Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

duol.hu

A Székesfehérvári Törvényszék Sztojkát bűnösnek mondta ki, azonban az ítélet nem jogerős Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Forrás: illusztráció

A vád szerint a férfi megállapodott egy ismeretlen személlyel, hogy pénzért négy szír bevándorlót átfuvaroz Magyarországon.

A megállapodás szerint a férfi 2021. július 3-án a szerb-magyar határ környékén felvette autójába a bevándorlókat, akiknek egy ismeretlen személy korábban megígérte, hogy pénzért eljuttatja őket Ausztriába.

Az elkövető utasaival az osztrák-magyar határ irányába indult, amikor Enying-Balatonbozsok területén a rendőrök intézkedés alá vonták, így a bűncselekmény lelepleződött.

A Székesfehérvári Járásbíróság a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit gyorsított eljárás során az ügyészi indítványnak megfelelően felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbüntetésre ítélte.

A szabadságvesztés tartamát a bíróság két évben állapította meg, és annak végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette, míg a pénzbüntetést 200.000,-Ft összegben határozta meg.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően a bűncselekmény elkövetéséhez használt autó elkobzásáról is rendelkezett. A bíróság döntése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában