Legutóbbi találkozójukat Kulcsra szervezték

2021.09.28. 19:00

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőire csaptak le – frissítve

Az emberölés előkészítésének bűntettén túlmenően, alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanusították az – e hét elején – őrizetbe vett, a magukat „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának” nevező csoportosulás vezetőit, akik -többi között – a gyanú szerint szeptember 11-én egy (Fejér megyei településen, Kulcson – a szerk.) találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

MTI, DH

Fotó: videómegosztó csatorna

Frissítve 19:00

Ez nem fikció, ez lehet a gyűlöletkeltés végterméke egy ottani lakos szerint – Halálos ítélet hirdetése Kulcson

Megdöbbentő realizálni, hogy amit eddig csak filmekben láthattunk, az a közelmúltban megélt szörnyű valóság. Ráadásul még azzal sem nyugtathatjuk magunkat, hogy valahol jó messze tőlünk történt mindez. Mert gyakorlatilag a szomszédban, Kulcson szeptember 11-én egy radikális csoport találkozóján több mint harminc közéleti személyre mondták ki a halálos ítéletet.

Emberölés előkészítésének bűntettén túlmenően alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanúsították a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik – többi között – egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyben ember­ölés előkészületének bűntette és államellenes bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség, amely több helyszínen hajtott végre bűnügyi akciót.

A Pesti Srácok hírportál értesülései szerint az elfogottak egyike Posta Imre, ismert radikális, szélsőjobboldali figura, közel másfél évtizede a Köztársasági Őrezred pszichológusa volt, akit radikális körökben sokan futóbolondnak tartottak. A férfi az általa alapított PI-kör vezetőjeként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az ország háborúban áll, és azt hangoztatta, hogy a pártokat a cionisták irányítják.

Az említett videóban szereplő kulcsi helyszín
Fotó: amatőr

A Pesti Srácok által is közzétett videóban – ami jelenleg is elérhető egy videómegosztón – elhangzik egyebek mellett, hogy teljes vagyonelkobzás mellett az alábbi személyeket ítélték halálra, amit „történelmi pillanatként” említettek a jelenlévők. Amitől a legjobban félnek, az vár rájuk, a halál, mert a testük teljesen elkorcsosult, a teljes megsemmisülés. Bűnszövetkezetben elkövetett hazaárulás, korrupció mellett halálbüntetésre ítélték magukat – hangsúlyozták. Majd felolvasták az első körben kivégezni kívánt személyek nevét (szó szerint idézet a videó alapján): Orbán Viktor miniszterelnök mellett Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, „Fekete György András”, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, „Pulkovics László”, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.

Mindezek után utasították a Magyarok Felelős Nemzeti Kormányát arra, hogy hajtsák végre a felszólítást. Hozzátették: közel sem teljes a lista, Rogán Antal kimaradt például.

– A Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőit dupla halállal kínáltam volna meg – fogalmazott Posta Imre, akit kedden fogtak el társaival együtt élet elleni bűncselekmény előkészülete miatt, és aki arról is beszélt, hogy Köves Slomót majd a Moszad végzi ki – írta a Pesti Srácok hírportál.

Megkérdeztünk több kulcsi lakost is a történtekkel kapcsolatban, akik közül a legtöbbjük még a híradásokból sem értesült a történtekről, csak tőlünk. A megszólalók egyike sem vállalta véleményét képpel és névvel, azonban számos tanulság is megfogalmazódott a beszélgetések során. Mint nyilatkozták, az, hogy egy illegális, szélsőséges csoport az aktuális gyűlését a településen rendezi meg, még nem minősíti az ott élő lakosokat. Mert Kulcs alapvetően egy békés, Duna-parti település, ahol a lakosok általában kedvesek egymással.

Egy megkérdezett kulcsi azt is kifejtette, hogy a jelenlegi választási kampányban, de a hétköznapokban is rendkívül fontos, hogy a különböző politikai pártok képviselőinek felelőtlen, gyűlöletkeltő megszólalásai a nyilvánosság előtt, akár az ösvényt is kitaposhatják a hasonló szervezetek előtt. Ez lehet a gyűlöletkeltés végterméke. Tudnia kell mindenkinek, aki megnyilvánul a médiában, hogy felelősséggel tartozik a kommunikációjáért, mert sokszor egy-egy szikra hatalmas pusztító tűzvészhez is vezethet – mondta el a Kossuth utca egy járókelője. Mint hozzátette, a jogállamiság keretein belüli lehetőségeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hiszen az ilyen szervezetek, amúgy is azt gondolják, hogy csak erőszakkal lehet a vélt vagy valós jogaikat, követeléseiket érvényesíteni – mondta el a kulcsi utca embere.


Frissítés 17:30

Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította az ügyészség az un. Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya vezetőit – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta mindkét gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A nyomozó ügyészség a kutatások, lefoglalások és gyanúsítotti kihallgatások eredményeként ma újabb gyanúsításokat közölt. A tegnap óta őrizetben lévő elkövetőket az emberölés előkészületének bűntettén túlmenően az ügyészség ma az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel is meggyanúsította.

A ma közölt megalapozott gyanú lényege szerint a gyanúsítottak létrehozták az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya nevű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. A gyanúsítottak új „alkotmányt” is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának: „mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni.

A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelynek közösségi médiában történő megjelenítéséről gondoskodtak. A gyanúsítottak – az antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája holnap dönt.


Eredeti cikk

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint az ügyben emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség, amely hétfőn több helyszínen hajtott végre bűnügyi akciót.

A megalapozott gyanú lényege szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben, (Kulcson- szerk) történt találkozójuk során – amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is – a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal, „hogy ha ölnek, öljenek szépen” – közölte a főügyész.

A Pi-kör vezetője a kulcsi találkozón
Forrás: videómegosztó csatorna

Mint olvasható, a radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, hogy „hadiállapot van”, és az igazságszolgáltatás tagjaira – így különösen a devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra – az ítélete „halál”.

Ezt követően a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága” nevében egy másik vezető szólalt fel, aki halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, továbbá közéleti szereplőkre.

A magát bírónak nevező férfi (a videoban P. Imreként ismert – a szerk.), akit korábban Molotov-koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította „a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”, azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt. A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek – írták.

A főügyész közleménye szerint az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek.

A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság működött közre.

Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja súlyosabb bűncselekmény megvalósulását is.

Lapunk úgy tudja, hogy a Pi-kör tagjai rendszeresen tartanak rendezvényeket az ország különböző településein, legutóbb ez történt Kulcson is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában