hőstett

2021.08.11. 18:00

Bajbajutottat mentettek a Dunából

police.hu

Siófok, 2020. augusztus 12. A Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság siófoki rendõrõrsének rendõrei járõrszolgálat közben Siófok közelében 2020. augusztus 12-én. A Balaton Európa legbiztonságosabb tava, mondta Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság vezetõje két nappal korábban. Hozzátette, hogy idén 140 esetben riasztották már a vízirendõröket a Balatonon, és 310 sikeres életmentésen vannak túl. Idén az átlagosnál kevesebb, öt halálos tragédia történt a tónál, de az eseteket nem jogsértések, hanem rosszullét, ájulás okozta. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI / Vasvári Tamás

Fotó: Vasvári Tamás

Ercsi körzeti megbízottjához bejelentés érkezett tegnap kora délután arról, hogy egy helyi nő az ercsi kompkikötőnél a Dunában a pontonhíd korlátjába kapaszkodik. A szolgálatot teljesítő gárdonyi rendőrök percek alatt a helyszínre érkeztek, majd a korlátot elengedő és a vízben sodródó nő után ugrottak. A segélynyújtás sikerrel járt: egymásba kapaszkodva végül kihúzták a bajbajutottat. A zavart nőt biztonságba helyezték, majd további ellátása céljából a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában