HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

2021.06.07. 09:00

A csomagtartóban és az utastérben a rendőrök négy, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak

A rendőrök két járművet ellenőriztek, melyekben a két sofőrön kívül négy illegális migráns utazott

duol.hu

Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – 2021. június 6-án 14 óra 8 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvény közelében, a Fácánkerti pihenőben ellenőriztek egy szerb rendszámú autót. A sofőr, mikor meglátta a rendőröket, kiugrott a kocsiból, és elszaladt. Felkutatása jelenleg is folyamatban van. A jármű átvizsgálása során a csomagtartóban és az utastérben a rendőrök négy, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A NAV munkatársai a Készenléti Rendőrség járőreivel közösen a Fácánkerti pihenőben történt elfogással közel azonos időben az M6-os autópálya 120-as kilométerszelvénye közelében, Dunaszentgyörgy térségében ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit és annak sofőrjét. A rendőrök a szerb férfit előállították. Munkatársaink jelenleg is vizsgálják, hogy a Dunaszentgyörgy térségében elfogott autós előfutóként segítette-e az embercsempész tevékenységét. A helyszíni intézkedés jelenleg is folyamatban van.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók az embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában