eseménydús hétvége

2019.02.25. 08:58

Lakástűz, füstölő kazán és részeg sofőr – sok dolga volt a kéklámpásoknak a hétvégén

FMKI/police.hu

Körözött férfit fogtak Mezőfalván

Még pénteken, a járőrök Mezőfalva-Szőlőhegyen, a Pálinka soron ellenőriztek 2019. február 22-én délelőtt egy 37 éves helyi lakost. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a férfi körözését rendelte el, ezért a személyt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Ittasan ült a volán mögé a ráckeresztúri férfi

Ercsiben, a Dózsa György úton ellenőriztek a járőrök egy személygépjárművet és annak 54 éves vezetőjét 2019. február 23-án délelőtt. Az intézkedéskor a sofőrnél alkalmazott légalkoholmérő pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök a ráckeresztúri férfit elfogták, további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét pedig bevonták. Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon.

Melléképület füstölt Mezőfalván

16.40-kor érkezett a riasztás, hogy Mezőfalván a Fehérvári úton családi háznál füstött észletek. A dunaújvárosi tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre, ahol kiderült, hogy a melléképületben lévő kazán kéménye gyulladt meg. A tűzoltók érkezésére a lakók már eloltották a tüzet. A katasztrófavédelem pedig áramtalanította és átszellőztette a lakóházat. Személyi sérülés nem történt. Az áram és a fűtés helyreállítása okoz majd gondot a lakóknak.

Teljesen kiégett egy ház Adonyban

Leégett egy ötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete Adonyban, a Dózsa György utcában. A ház három lakója időben el tudta hagyni az épületet. A pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, jelenleg az utómunkálatokat végzik. Mivel az épület lakhatatlanná vált, az ott élők számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában