városunkban "eseménytelen" volt a Szilveszter

2019.01.03. 17:00

Nem volt mindenkinek túl fényes az évkezdés

Majdnem 3000 esethez riasztották a mentőket országszerte szilveszter éjszaka, ebből 830 feladatszám kötődik a fővároshoz – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat az MTI-t.

Tóth Alexandra

Győrfi Pál tájékoztatása szerint Budapesten és az ország nagyvárosaiban most is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszak volt különösen nehéz, a mentőegységek folyamatosan dolgoztak.

A mentőket országszerte 9 pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották, előfordult, hogy valakinek a kezében robbant fel a petárda, máshol a pirotechnikai eszköz arc, illetve szemsérülést okozott.

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések, és belgyógyászati rosszullétek mellett idén 139 részeg vagy esetleg valamilyen drog hatása alatt álló embert kellett kórházba vinni, közülük 37-en kiskorúak voltak – közölte Győrfi Pál.

Mindemellett a szilveszteri tűzijátékok miatt 25 esetben keletkezett tűz – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Városunkban viszonylag csendesen, eseménymentesen zajlott a szilveszter éjszaka. Pirotechnikai eszközök nem rendeltetésszerű használatából adódó balesethez nem kellett kivonulniuk a mentőseinknek – meséli lapunknak Kiss Miklós, a dunaújvárosi mentőállomás vezetője. Mivel azonban szilveszterkor sokan néznek mélyen a pohár fenekére, így a mértéktelen alkoholfogyasztásból adódóan több esetben is szükséges volt az egészségügyi dolgozók beavatkozása, de nem volt kirívóan több alkoholmámoros baleset, mint egy bármelyik átlagos hétvége során.

Szilveszterkor sokan néznek a pohár fenekére Fotó: pixabay

A főtéren rendezett utcabálon és a város valamennyi szórakozóhelyén folyó szilveszteri buli erős biztonsági jelenlét mellett zajlott, így nem történt különösebb rendbontás sem. Bízunk benne, hogy a 2019-es év további eseményei is hasonlóan fennakadásmentesen zajlanak majd, és senkinek nem kell egy ismertlen, fehér szobában kegyetlen fejfájással ébrednie a továbbiakban sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában