Elfogták a hét végi támadássorozat elkövetőit

2018.12.18. 11:00

Őrizetben a rablók

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egy rendbeli rablás bűntett, valamint három rendbeli rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást A. Péter és A. Alex ellen.

Tóth Alexandra

A nyomozás adatai szerint a 33 éves helyi lakos és 32 éves társa 2018. december 16-án reggel Dunaújvárosban két járókelőt, majd egy dohányboltot próbált meg kirabolni, azonban mindhárom alkalommal megzavarták őket, ezért elfutottak az egyes helyszínekről.

A rablási kísérletben érintett dohánybolt
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A két férfi nem sokkal később a Bocskai István utca és Balogh Ádám utca kereszteződésében megragadta egy gyalogos karját, majd a földre rántották és eltulajdonították a sértett pénztárcáját a benne található készpénzzel, bankkártyákkal és személyi okmányokkal együtt. A rendőrök A. Pétert mintegy húsz percen belül, míg A. Alexet néhány órán belül elfogták. Előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették mindkettőjüket.

Több kísérletet is tettek rablásra

Csak azért nem sikerült kirabolnia a dohányboltot a két dunaújvárosi férfi nak, mert megzavarták őket, csakúgy, mint amikor két járókelőtől próbálták eltulajdonítani értékeiket. Valamivel később azonban egy harmadik próbálkozás során erőszakkal elvették egy gyalogos pénztárcáját iratokkal, bankkártyával együtt, ám a két fi atal, harmincas évei elején járó férfi t a dunaújvárosi rendőrök még aznap elfogták, előállították és jelenleg is őrizetben vannak. A rablássorozat 2018. december 16-án, a Technikum városrészben történt a délelőtti órákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában