Az igényfelmérés nem jelent automatikus támogatást

2022.09.21. 15:00

Felmérik a lakosság körében, ki fűthetne szénnel

duolhu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Rácalmás - A Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatóság Államháztartási Iroda az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság részéről jelentkező barnakőszén-igények előzetes felméréséhez. A lakók az önkormányzatoknál érdeklődhetnek a témában, mivel mindenütt kijelöltek ügyintézőt erre a feladatra. 
Az államkincstári tájékoztatóban foglaltak szerint: „A kialakult gazdasági helyzet, energiakrízis nagy erőfeszítést kíván meg mindannyiunktól, ugyanakkor a pénzügyi lehetőségekhez igazodva a kormány célja továbbra is az, hogy biztosítható legyen a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag.” A Magyar Államkincstár Fe­jér megyei igazgatóság államháztartási irodája felhívta az önkormányzatok figyelmét, hogy az igényfelmérés kizárólag a lakossági igények megismerését szolgálja, nem jelent későbbi automatikus támogatást. A felmérés során az önkormányzatnak összesített adatokat szükséges továbbítania szeptember 30-ig az igényt jelző háztartások számáról és a barnakőszén összesített mennyiségéről. 

A lakossági igénybejelentésnek két feltétele van. Egyik az, hogy háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény alapján az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő. A másik, hogy egy háztartással összefüggésben egy személy élhet igénybejelentéssel, amely személy bejelentett lakhelye, illetve bejelentett tartózkodási helye az adott háztartás. A harmadik pedig, hogy egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszénigény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!