hirdetés

2017.12.18. 17:50

Felnőtt fejjel is továbbtanulhatsz, soha nem késő! (x)

Ha régebben nem is gondoltad így, bizonyára mára már belátod, hogy a tanulás kifizetődő lehet. Általános, és középiskolában lehet nem gondoltad úgy, hogy az éveken át tartó tanulás majd meghozza a gyümölcsét.

Te is abba a kategóriába tartozol, aki megbánta, hogy nem tanult tovább középiskola után? Ne csüggedj, mert a tanulás nincs korhoz kötve. Amennyiben úgy érzed, akkor bármikor beadhatod jelentkezésedet valamilyen szakra. Elköteleződnél a tanulás mellett, de még nem tudod pontosan, hogy milyen szakra add be a jelentkezésedet? Elsődlegesen nézz szét az interneten, hogy mik a lehetőségek, majd ezt követően próbáld felmérni, hogy milyen szakmákra tart igényt a munkaerőpiac. Nagyon fontos ezeket megtenni, mert a két legfontosabb dolog az, hogy olyan szakmát válassz, ami érdekel, és amivel majd tanulmányaid befejeztével egyszerűen el tudsz majd helyezkedni. Nem kell attól tartani, hogy a főiskolán, vagy egyetemen idősnek tartanak.

Akár 30 évesen is el lehet kezdeni, tanulni egy szakterületet. Sőt, egyáltalán nem is fontos nappali tagozatra jelentkezned, ha nem szeretnéd. Akár munka mellett is tanulhatsz, mert ha levelező munkarendre jelentkezel, akkor csak hétvégenként kell bejárnod az iskolába. Ha a levelező tagozatot választod, akkor barátokat is szerezhetsz, mert nagy valószínűséggel veled, egykorúakkal tanulhatsz majd együtt. A levelező munkarendet sokan választják, azért mert munka mellett is végezhető. Te is tudod, hogy a vállalatoknak az a céljuk, hogy a lehető legsikeresebben működjenek hosszú távon. A sikerhez azonban képzett szakembergárdával kell rendelkeznie egy cégnek. Ha szeretnél munkát is találni, akkor a NyiregyhazaAllas portálon nézelődhetsz, és akár meg is pályázhatod a neked szimpatikus álláslehetőségeket.

Használd ki az oldal lehetőségeit. Elsődlegesen, ha már tudod, hogy milyen szakterület érdekel, akkor keress rá a gyorskeresőben. Biztosra szeretnél menni álláskeresés kapcsán? Semmi akadálya, hiszen gyorsan, és egyszerűen feladhatsz álláshirdetést. Ebben kifejtheted, hogy hol szeretnél majd dolgozni, milyen szakterület érdekel, milyen képesítésed van, és végezetül megadhatod bérigényedet is. Amennyiben találkozol egy álláshirdetéssel, akkor az elvárások között olvashatsz akár olyat is, hogy a vállalatok mobilis munkaerőt keresnek. A mobilitás azt jelenti, hogy egy munkavállaló több mindenhez ért, így egyszerűen be lehet osztani más területekre is. Tanulni már csak ezért is érdemes, különösen napjainkban, hiszen ezzel nem ártasz magadnak, ha több lábon állsz. Ha szerencsés vagy, akkor akár az adott vállalat is finanszírozhatja tanulásod költségeit. Szinte minden szakra be lehet adni a jelentkezést állami ösztöndíjas, és önköltséges formában is.

Ahhoz, hogy bekerülj állami ösztöndíjas képzésre, el kell érned bizonyos pontszámot. A pontszámításhoz, a legtöbb esetben szükség van a középiskolai bizonyítványra, és érettségire is. Ha az iskola mellett munkát is keresel, akkor olvashatsz akár villamosmérnök állással kapcsolatos hirdetést is. Ahhoz, hogy betölthesd az állást, szükséges lesz iskolai végzettségre: a vállalatok kérhetnek tőled egyetemi, főiskolai, technikumi, vagy szakközépiskolai képesítést. Jó, ha van tapasztalatod a szakmában, de lényegében a villamosmérnöki tapasztalat nem szükséges. A cégek meghatározhatnak ún. speciális követelményeket is a felvételhez: előnyt élvezhetsz, ha jártas vagy a műszaki rajz ismeretben. Számos más mérnöki munka is elérhető az állásportálon, vagy a közösségi oldalakon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!