Fesztivál

2024.02.13. 15:30

Almavirágos lesz az idei tavasz is Rácalmáson

Körmendi Erzsébet

Almás sütemények és különleges édességek is versenyeztek a 2019-ben megtartott Almavirág Fesztiválon

Forrás: Facebook

2024. április 28-án, vasárnap Rácalmás Város Önkormányzata és intézményei, valamint a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület közös szervezésében rendezik meg az idei, vagyis a  XII. Almavirág Fesztivált. Ahogyan azt már megszokhatták, a rendezvény a család, sport, egészség jegyében zajlik. Egész napos kézműves vásár kíséri a programokat, melyeket esti koncertek zárnak. 

A rendezvény részleteit az https://almaviragfesztival.jankovichkuria.hu/ oldalon tudják majd megtekinteni az érdeklődők. A színpadi műsor részeteit egyelőre még nem tették közzé, viszont folyamatosan frissítik az újabb információkkal.

A gyerekek néptáncos bemutatója nagy siker volt a korábbi rendezvényen is
Forrás:  Facebook

Ami már bizonyos: a rendezvény egyik előadója Tari Annamária lesz.

"Hogyan lassulhatnánk egy gyorsuló életben? Hogyan lehetnénk bölcsek, ha mindennap ijesztő híreket olvasunk arról, hogy a mesterséges intelligencia térhódításával a vesztünkbe rohanunk? És ki boldog valójában? Mindig csak az, aki remek szelfikkel bombáz minket, és tökéletes képet mutat magáról, amikhez képest a saját életünk leharcoltnak és unalmasnak tűnik?"

"A közösségi média alkalmazásai, az egyre okosabb tanuló algoritmusok képesek áthangolni a napjainkat, az élettel szembeni elvárások érzelmi alapjait. A mostani technológiai fejlődés valójában fejesugrás egy olyan jövőbe, amit teljességében senki nem tud elképzelni. Pedig a mesterséges intelligencia már itt van, akár látjuk, akár nem.

Tari Annamária
Forrás: jegy.hu

Az Alfa generáció életében az applikációk veszélyei, a Z generáció boldogtalansága, valamint a felnőtt párkapcsolatokban (is) tanúsított türelmetlenség és narcisztikus vonások túlzó megjelenése olyan jelenség, amit sok esetben az online térben átélt érzelmek mozgatnak. Látjuk, hogyan csökken ezeknek a generációknak az empátiája, amit a szülők nagyon nehezen élnek meg, mert félnek a gyerekeik eddig ismeretlen indulataitól. Azt is érzékeljük, hogy a csalódások és kudarcok megélésétől való menekülés akkora méreteket ölt, ami már szenvedésnyomást okoz a fiataloknak.

Nem lehet az érintőképernyő felett lehajtott fejjel megélni az életet. Fel kellene nézni, mert a belső erőforrások, a motiváció, a kitartás, az énerő és a valódi önbizalom csak úgy fejlődik, ha a személyes térben éljük a tapasztalataink nagy részét.

Itt az idő megkeresni a saját boldogságunkat, mert "majdnemkanállal" nem lehet levest enni." - ajánlják a figyelmünkbe Tari Annamária előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában