A 2023-as év cikkeiből szemezgetünk

2024.01.01. 11:00

Egyre kevesebben vagyunk Dunaújvárosban

Sorozatot indítunk portálunkon, amiben szemezgetünk 2023-ban korábban megjelent cikkeink közül. Nem csak a legnépszerűbbek közül válogattunk, hanem érdekes, Dunaújvárosban nagy érdeklődésre számot tartó témák, események, emberi sorsok, sikerek vagy éppen megindító történetek is vannak közöttük. Olvassák ezeket újra karácsony alatt egy csésze forró kávé, tea, vagy akár egy kiváló forralt bor társaságában!

Molnár Emese

Mintegy hatezernégyszáz fővel csökkent városunk lakossága tíz év alatt- ez derül ki a tavaly végzett népszámlás összesített adatainak közlését követően. A Központi Statisztikai Hivatal összesítette az eredményeket, és a napokban közölte is az adatokat. Eszerint Dunaújvárosnak már csak 42.099 lakosa van (ebből 20.384 férfi és 21.715 nő). Ráadásul az összlétszám még tovább csökkent, a KSH a 2023. január 1-i adatai alapján 41.873 lakost jegyeztek városunkban, amellyel az 50 legnépesebb település listáján a 23. helyen vagyunk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában