Jégkorong

2023.12.20. 21:28

Kiütötték az Újpestet - Szalma mesterhármasával indult

Remek játékkal, szép gólokkal, hat nullás kiütéses győzelmet aratott az Erste Liga élmezőnyéhez tartozó Újpest ellen a DAB jégkorongcsapata.

Agárdy Csaba

illusztráció

Az első harmadban még akadozott a dunaújvárosi gépezet, de a 27. percben Szalma megszerezte a DAB vezetését, és ezzel beindult a gólgyártás. Méghozzá Szalma volt legény a gáton, mivel hat perc alatt klasszikus mesterhármast ért el, ami annyit jelent, hogy a három találata között egy gól sem született hazai, vagy vendégrészről. A második gól, ami balszerencsés volt az újpestiek szempontjából, a lilák összeomlottak, és az Acélbikák nagyobb különbségű győzelmet is arathattak volna.

A hatgólos DAB-siker mellett az is pozitívum, hogy az első hazai találat után a szurkolók éltek a Dobj egy macit! felhívással, és Szalma gólja után egymásután röpültek a jégre a plüssfigurák, a plüssállatkák.

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 6-0 (0-0, 4-0, 2-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Vezette: Rencz, Gabryszak, Dzieciolowski, Pálkövi.

DAB: Tóth – Svars, Maarnela (2), Szalma 3, Nemes (2), Dostalek 1 (3) – Blomberg, Sysak, Ödman Hadzinikolic 2, Koskinen (2), Sillanpaa (1) – Léránt, Varga, Elomaa, Lorraine, Somogyi – Ahonen, Szabó, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen. 

UTE: Rajna – Silfver, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Tiala – Pokornyi, Franyó, Benk, Just, Saarelainen – Tornyai, Balázsi, Kovács A., Ewanyk, Kiss – Peceric, Kovács S., Szabó, Laskawy. Vezetőedző: Sakari Markus Juurikkala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában