Foltos

2023.04.18. 12:24

Óriási aranyhalat fogott a szerencsés dunaföldvári horgász

Gallai Péter

Schulteisz Attila és Foltos - azt nem tudjuk,kívánt-e tőle hármat

Forrás: Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete

A Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesületének kezelésében lévő solti kis-Duna holtág bővelkedik halakban, köztük kapitális méretűek is találhatóak, a pecások legnagyobb örömére. A vízben él egy különleges hal, a Foltos becenévre hallgató koi ponty, akiről nem tudják, hogy került ide évekkel ezelőtt. Azonban az biztos, hogy jól érzi magát, hiszen folyamatosan gyarapodott a súlya, amit kifogásai alkalmával rögzítettek. Amikor legelőször partra terelték, még csak 4 kiló volt, közel egy éve, már 12 kilót nyomott a súlya a mérlegelésnél. A napokban ismét sikerült kifogni, ezúttal Schulteisz Attila csalta horogra Foltost, méghozzá éjszakai pecázás alkalmával, amiről az egyesület közösségi oldala számolt be. 

Ezúttal a hal kevéssel tíz kiló alatt "mérlegelt", azonban a horgász szerint így is kiváló ellenfélnek bizonyult Foltos, aki természetesen gyorsan visszanyerte szabadságát is.

Koi pontyból több természetes vízben is élnek hatalmas példányok, tavaly októberben Gyékényesen egy 25 kg-os halat fogtak ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában