Sonkát, tojást, kolbászt

2023.04.11. 11:30

A Jót, Szívből – Dunaújvárosért csoport terített asztalt varázsolt

Vasárnap már 3. alkalommal szervezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által létrehozott Jót, Szívből – Dunaújvárosért nevű jótékonysági csoport a „hogy szebb legyen az ünnep” elnevezésű húsvéti jótékonysági akcióját a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány Kandó Kálmán téri Hajléktalanellátó Centrumban.

Balla Tibor

Kovács István görögkatolikus parókus miután átadta az ünnep üzenetét , megáldotta a felhalmozott finomságokat Fotók: LI

Mielőtt a nagyvonalú adomány elfogyasztásához láttak volna a szálló lakói, meghallgatták Kovács István görögkatolikus parókus példabeszédét a kereszténység legnagyobb ünnepének üzenetéről. „Amikor az ember jót tesz, az Istenhez kezd hasonlítani” – fogalmazott. Beszéde után megáldotta a feltálalt finomságokat, de a szenteltvízből jutott a jelenlévőknek is. 

Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára elmondta, hat évvel ezelőtt szervezték meg először támogatóik segítségével, hogy húsvét vasárnapján a hajléktalanok számára is meghittebbé tegyék az ünnepet. A Jót, Szívből – Dunaújvárosért akciócsoport szervezői kerestek támogatókat az ünnepi terítékhez, 26 kilogramm sonkát, 13 kilogramm kolbászt, 210 darab főtt tojást, tormát, újhagymát, lilahagymát, 8 kilogramm friss kenyeret, 4 óriáskalácsot, frissítőt és egy 50 szeletes tortát is. Az idei támogatók listája: Dodó Hús Kft., Széchényi Pékség, Campus Étterem, V2 Motorock Cukrászda, Carissa Sportegyesület, Almási Szalon Rácalmás, Mé – Szi Frucht Kft., Szabó Attila, Anonim, Hertelendy Holding Kft., Hegedűs Ágnes grafikus és Ihász Martin fotós. Az ötfős szervezőcsapat élén Szűcsné Nagy Zsuzsanna állt, ő fogta össze az előkészületeket. Előző nap megfőztek, tálakra tettek mindent, hogy vasárnap délelőtt már csak a díszítéssel kelljen foglalkozni. 

A hajléktalanszálló lakóinak megszépítették az ünnepet 
Fotós: LI

A februárban indult a „Fát a bölcsődéknek, Fát az óvodáknak, Fát a gyermekeknek!” egy egész éven át futó programjuk, már kihelyezték a 26. adományládájukat, amiben gyűlik a támogatás a fákra és árnyékolókra szeptemberig. 

A következő akciójuk a sportolói véradás rekordkísérlete lesz a tervek szerint május 12-én, kedden a Fabó Éva Sportuszodában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában