Ápolók napja

2023.02.21. 20:00

Az ápolókat ünnepelték a megyei kórházban

A magyar ápolók napja alkalmából tartottak ünnepséget a megyei kórházban, ahol elismeréseket adtak át. Az eseményen részt vett dr. Simon László főispán is

Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Fotó: Kormányhivatal

Az Országgyűlés 2014-ben hivatalosan is a magyar ápolók napjává nyilvánította február 19-ét, hazánk első főápolója, Kossuth Zsuzsanna születésnapját. Ez alkalomból rendeztek ünnepséget Székesfehérváron, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház dolgozóinak.  Először az intézmény parkjában álló Kossuth Zsuzsanna mellszobornál találkoztak, s emlékeztek a résztvevők. Koszorúzással tisztelegtek Kossuth Zsuzsanna emléke előtt, hitet téve az ápolás jelene és jövője mellett.

Koszorút helyezett el dr. Simon László főispán, dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos, valamint dr. Varga Erika népegészségügyi osztályvezető asszony társaságában. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, Törő Gábor és Varga Gábor országgyűlési képviselőkkel együtt emlékezett.

Fotó: Kormányhivatal

A megyei kórház képviseletében prof. dr. Bucsi László főigazgató, Nyakas Eszter ápolási igazgató és dr. Gráczer Piroska ápolási igazgató-helyettes hajtottak fejet e jeles alkalomból. Koszorút helyeztek el a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Ápolási Egyesület, az Országos Mentőszolgálat, a Humán Szolgáltató Intézet és a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény képviselői.

Az ápolói hivatás egyik legnagyobb ünnepe a Romhányi Auditóriumban folytatódott, Nyakas Eszter ápolási igazgató és prof. dr. Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója köszöntőjével.

Ezt követően szakmai elismeréseket vehettek át a kórház dolgozói. Az „Év ápolója” Baráthné Kalmár Lilla, a III. Belgyógyászat-Hematológia osztályvezető főnővére lett. Az „Év asszisztense” elismerést Bor Erzsébet szemészeti műtős asszisztens vehette át. A „Tiszteletbeli ápoló” cím birtokosa, a kórház ápolóinak egyhangú szavazata alapján – a díjazott legnagyobb meglepetésére – prof. dr. Bucsi László főigazgató lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában