Székesfehérváron

2023.02.04. 17:00

A túlszabályozottság csökkentéséről tárgyaltak

Megtartották dr. Simon László főispán vezetésével a Fejér Vármegyei Államigazgatási Kollégium 2023. évi első rendes ülését

Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Fotó: Fejér Vármegyei Kormányhivatal

A szakmai nap résztvevői meghallgathatták dr. Pilz Tamás, az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos előadását a kormányzati deregulációs törekvésekről is, amely arra adott választ, hogy hogyan legyen észszerűbb az állam működése.

A kormány által létrehozott Deregulációs Kerekasztal feladata

  • az ügyintézést lassító szabályok kiszűrése
  • azok megváltoztatása,
  • hatályon kívül helyezése és
  • a túlszabályozottság csökkentése.

A kezdeményezés célja, hogy olyan javaslatokat tegyen az adminisztráció csökkentésére, a jogszabályok egyszerűsítésére, amelyek hozzájárulnak az ország versenyképességéhez, megkönnyítik a családok, az állampolgárok életét – hangzott el az ülésen.

A közigazgatás korszerűsítése során már felülvizsgáltak és módosítottak több ezer olyan jogszabályt, amelyek feleslegesen terhelték a közigazgatás rendszerét, a magyar emberek mindennapjait. Az eredmények ellenére szükség van további deregulációs lépésekre is, a közigazgatási eljárások, az ügyintézés egyszerűsítésére, még hatékonyabbá tételére.

Fotó: Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Mint elhangzott, a Kerekasztal munkájának támogatásában a kormány számít a kormányhivatalok, valamint a területi közigazgatási és rendvédelmi szervek gyakorlati tapasztalataira és javaslataira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában